מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התיעצות רפואית עם רופא אנדוקרינולוגליאת12/07/2009
שלום רב!!, אודה לכם מאד אם תוכלו לסייע לי במס' שאלות שמטרידות אותי עד מאד, אני בת 30 התגלה לי גידול פפילרי, לפני כ-3 חודשים ועברתי כתוצאה מכך כריתה של בלוטת התריס, הגידול היה 1 ס"מ באונה שמאלית , וכ- 0.3 מילימטר באונה ימנית, אני מטופלת באתרוקסין כשבועיים מאז הניתוח, (לא בוצעה לי הפסקה כיוון שבמקביל נמצא לי dcis -סרטן שד ועברתי הקרנות בשד, כחודשיים לאחר ניתוח הבלוטה ולא רצו שאהיה חלשה), בשלב זה מטופלת באתרוקסין: 150 מ"ל -3 ימים בשבוע,
ן-200 מ"ל 4ימים בשבוע, כרגע ה-tsh הוא 0.01, והאנדוקרינולוג אמר שזה תקין (לפני כן היה גבוה יותר ולכן העלו לי את מינון הכדורים, גם ל-4 ימים של 200 מ"ל) התריגלובלין לאחר חודש בעליית המינון עומד כרגע על 1.5, (לפני הניתוח התריגלובלין היה 68, וחודש לאחריו 6 עם הכדור) נאמר לי שעליי לעבור טיפול ביוד רדיואקאיבי בבידוד, טרם יודעת את המינון כיוון שיש לי תור רק בעוד שבועיים לרפואה גרעינית ובנתיים אני קצת לחוצה ומאד חלשה ושאלותיי הן:
1. שמעתי על זריקת התירוג'ן, יש באפשרותי להשיגה דרך ביטוח בריאות פרטי וגם דרך קופ"ח בעקבות שתי המחלות האונקולוגיות, ורציתי לדעת האם ניתן/מומלץ/אפקטיבי לבצע את הטיפול ביוד בבידוד הראשון ואת המיפוי באמצעות זריקה זו?, האם זה יעיל בפעם הראשונה? או שזה יותר טוב במעקבים הבאים?,
2. האם התירוג'ן מתאים גם לטיפול של יוד בבידוד ולא רק למיפוי?, והאם הוא מתאים לתריגלובלין שלי, אני מאד חלשה ונמצאת עם האתרוקסין מיד לאחר הניתוח, מתארת לעצמי איך ארגיש אם הפסקת הכדור, ורוצה למנוע סבל מיותר, אך רוצה לדעת האם השימוש בתירוג'ן יהיה אפקטיבי?
3.האם השימוש ביוד רדיואקטיבי, יכול לפגוע בהמשך בפריון? והאם כדאי לעשות שאיבת ביציות או משהו לשמר פריון לפני הטיפול?
אודה לכם על המענה לשאלותיי!!!, תודה על השרות הנפלא והמקצועי שאתם נותנים בפורום זה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבלציה של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/07/2009שלום
נכון להיום בארץ השימוש בTHYROGEN מאושר רק למעקב ולא לטיפול בI131. באירופה וגם בארה"ב ניתן הטיפול הראשון לאחר מתן THYROGEN והוא נמצא כיעיל.
ניתן לבקש אישור מיוחד עבור הטיפול לאחר מתן THYROGEN באמצעות טופס שנקרא 29ג.
לגבי רמות THYROGLOBULIN : רמות אלו יהיו מהימנות למעקב רק לאחר שהטיפול ביוד רדיאואקטיבי הרס את שארית הבלוטה שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר נס
ליאת14/07/2009ראשית, תודה מקרב לב על התגובה המהירה בנושא, אני פשוט אמורה לעבור כבר בשבוע הבא את הטיפול ביוד, רציתי רק לדעת האם עצם העובדה שאני עושה את הטיפול ביוד בפעם הראשונה באמצעות תירוג'ן אני מסכנת את עצמי בקליטה לא טובה של החומר, או בטיפול לא יעיל?, אני מודאגת פשוט מפני שהרופא האנדוקרינולוג בביה"ח טען שלא מומלץ לעשות זאת לטיפול ראשון ושזה יותר מתאים למיפוי (אך הוא מוכן לאשר זאת), ואילו הרופאה ברפואה הגרעינית טענה שזה אפשרי רק שאני אקבל כמות יוד יותר גדולה ומה זה אומר? האם זה סיכון יותר גדול להיחשף ליותר קרינה?, בנוסף היא אמרה שהסיכון היחידי שאני לוקחת שאולי אזדקק לטיפול יוד נוסף במידה וזה לא יסתדר והאם לדעתך זה סיכון ששוה לקחת?...חשוב לי לשמוע את דעתך בעניין, האם לעשות באמצעות הזריקה או לוותר עליה? אני פשוט מפחדת מתופעות הלוואי ללא הכדור וגם בגלל שאני חלשה מאד, אודה לתשובתך בעניין!!!לא יודעת מה לעשות...
(היה לי פפילרי קרצינומה ועפ"י הפתולוגיה של הניתוח קפסולת הגידול לא עבר ללימפות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)