בלוטצ התריס וקליטה להריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בלוטצ התריס וקליטה להריון
    מודאגת
    14/07/2009

שלום רב,
    בת 34. בעברי היפרתירואידיזם. עברתי שני טיפולים ביוד, האחרון שבהם היה בשנת 2001 ומאז הייתי מאוזנת באמצעות אלטרוקסין עד לפני כשנתיים ללא שינויים.
    בשנתיים האחרונות נמצאת בטיפולי פוריות בהם עברתי 8 הזרעות ושני מחזורי IVF מלאים ללא הצלחה.
    מאז התחלתי בטיפולים ההורמונליים הבדיקות שלי כבר לא מאוזנות למרות שלא שונה מינון אלטרוקסין. גם במעקב יותר צמוד ושינוי מינונים לא הצלחנו לאזן TSH פעם הוא מעל הטווח ופעם מתחת.. לעולם לא נמצא בפנים. יש לציין כי T3 ו T4 תקינים ונמצאים בטווח.
    מנסיונכן, האם יתכן קשר בין חוסר ההצלחה לקליטת הריון לבין העבר שלי או ההוה עם בלוטת התריס?
    יש לציין כי כל יתר הבדיקות שלי (גם בתחום הפוריות) תקינות וכביכול לא נראית סיבה לכל הכשלונות הללו.
    האם ישנן בדיקות נוספות שניתן לעשות שיכולות להשפיע בתחום? (כמו נוגדנים לבלוטת התריס וכו'..)
    לדברי הרופא פוריות שלי בלוטת התריס משפיעה רק על הפלות ולא על בעיית קליטה.. מאידך אני קוראת ושומעת הרבה רופאים אחרים שטוענים אחרת...
    בכלל שיתו"פ בין שני הרופאים בתחומים השונים (פוריות ואנדורקרינולוגיה) לא ממש עובד ואני מוצאת עצמי מנסה ללמוד את הנושא בעצמי ולעשות בדיקות ביוזמתי...
    אני די נואשת מכל המצב ומרגישה שנופלת בין הכסאות.. בתחושה האישית שלי בלוטת התריס כן מפריעה איכשהו... ואני קרובה להרים ידיים..
    אשמח לקבל כל הצעה או הערה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזון TSH

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/07/2009

שלום
    יתכן והשינויים בTSH נובעים משינויים רבים תוך תקופה קצרה. צריך לחכות לפחות 3-4 שבועות כדי לדעת מגמת השינוי בTSH
    במידה וסבלת מGRAVES בעבר חשוב לבדוק רמות TSI נוגדנים במיוחדים בטרימסטר השני להריון.
    לגבי מחלה אוטואימונית של בלוטת תריס: הקשר ידוע יותר לגבי הפלות מוקדמות. האם לחוסר איזון עצמו השפעה על כניסה להריון לא ידוע לי אך חשוב שבטרימסטר הראשון להריון TSH יהיה מתחת ל-2.5
    לא נראה לי בעיתי שאנדוקרינולוג מנוסה יעקוב אחר הTSH וינחה אותך בטיפול בELTROXIN . זאת הדרך אשר מתבצעת לרוב

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו