מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכרתאבי28/08/2007
שלום רב
אני סוכרתי מטופל בכדורים(גלוקופג' ונובונורם)
לצןרך העניין לא בכל התקופות הנני מאוזן לגמרי (תלוי במידת הפעילות שלי והמשקל)
לפני כחודש התחלתי לרכב על אופניים לעבודה (10ק"מ כל כיוון) .
שמתי לב שבבוקר כשאני קם רמת הסוכר סבירה ,לאחר ארוחת הבוקר והגלוקופג' אני רוכב לעבודה
ואז רמת הסוכר עולה באופן קיצוני (עד ל-280 בממוצע) לאחר שעתיים שלוש זה יורד לסביבות ה-160,
בסוף יום לפני הרכיבה אני פחות או יותר באותה רמה וכשאני אני מגיע הביתה לאחר הרכיבה
רמת הסוכר דווקא יורדת לסביבות ה-100.
שאלתי היא מדוע בבוקר יש עלייה קיצונית למרות הפעילות ,לא צריך להיות הפוך?
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
פרופ' רפאל לובושיצקי28/08/2007לא צריך להיות הפוך. העליה בבקר נובעת מאכילה ,השפעת הורמוןנים שונים בגוף ועקב כך הסוכר עולה. השפעת התרופות אינה מיידית ןלכן אתה רואה אוותה מאוחר יותר.
זאת גם הסיבה שאהי לא ממליץ לבדוק סוכר לאחר האכל אלא בבקר בצום,לפני ארוחת צהרים ולפני ארוחת ערב.
בסך הכל נראה לי שהערכים טובים. הוספת הפעילות הגופנית היא מרכיב חשוב מאד שתראה את תוצאותיו במשך הזמן עם ירידת ערכי הסוכר ושפור ברמת HGBA1C.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי28/08/2007תודה רבה על התשובה המהירה והמרגיעה
כעת אני שלם יותר עם הפעילות שאני עושה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)