סוכרת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סוכרת
    אבי
    28/08/2007

שלום רב
    אני סוכרתי מטופל בכדורים(גלוקופג' ונובונורם)
    לצןרך העניין לא בכל התקופות הנני מאוזן לגמרי (תלוי במידת הפעילות שלי והמשקל)
    לפני כחודש התחלתי לרכב על אופניים לעבודה (10ק"מ כל כיוון) .
    שמתי לב שבבוקר כשאני קם רמת הסוכר סבירה ,לאחר ארוחת הבוקר והגלוקופג' אני רוכב לעבודה
    ואז רמת הסוכר עולה באופן קיצוני (עד ל-280 בממוצע) לאחר שעתיים שלוש זה יורד לסביבות ה-160,
    בסוף יום לפני הרכיבה אני פחות או יותר באותה רמה וכשאני אני מגיע הביתה לאחר הרכיבה
    רמת הסוכר דווקא יורדת לסביבות ה-100.
    שאלתי היא מדוע בבוקר יש עלייה קיצונית למרות הפעילות ,לא צריך להיות הפוך?
    תודה
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכרת

פרופ' רפאל לובושיצקי
    28/08/2007

לא צריך להיות הפוך. העליה בבקר נובעת מאכילה ,השפעת הורמוןנים שונים בגוף ועקב כך הסוכר עולה. השפעת התרופות אינה מיידית ןלכן אתה רואה אוותה מאוחר יותר.
    זאת גם הסיבה שאהי לא ממליץ לבדוק סוכר לאחר האכל אלא בבקר בצום,לפני ארוחת צהרים ולפני ארוחת ערב.
    בסך הכל נראה לי שהערכים טובים. הוספת הפעילות הגופנית היא מרכיב חשוב מאד שתראה את תוצאותיו במשך הזמן עם ירידת ערכי הסוכר ושפור ברמת HGBA1C.
    פרופ לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אבי
    28/08/2007

תודה רבה על התשובה המהירה והמרגיעה
    כעת אני שלם יותר עם הפעילות שאני עושה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו