מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטת התריס והריוןמודאגת23/07/2009
אני בת 34. בעברי היפרתירואידיזם. עברתי שני טיפולים ביוד, האחרון שבהם היה בשנת 2001 ומאז הייתי מאוזנת באמצעות אלטרוקסין עד לפני כשנתיים ללא שינויים.
בשנתיים האחרונות נמצאת בטיפולי פוריות בהם עברתי 8 הזרעות ושני מחזורי IVF מלאים ללא הצלחה.
מאז התחלתי בטיפולים ההורמונליים הבדיקות שלי כבר לא מאוזנות למרות שלא שונה מינון אלטרוקסין. גם במעקב יותר צמוד ושינוי מינונים לא הצלחנו לאזן TSH פעם הוא מעל הטווח ופעם מתחת.. לעולם לא נמצא בפנים.
יש לציין כי כל יתר הבדיקות שלי (גם בתחום הפוריות) תקינות וכביכול לא נראית סיבה לכל הכשלונות הללו.
בבדיקות מהיום נמצא:
TSH 7.25
T3 3.2
T4 17.3
Thyroglobulin Ab 91.60
Anti Thyroid perovid 61.40
האם תוצאות אלו מסבירות קושי בקליטת הריון? האם אפשרי להקלט בתוצאות כאלו?
האם ניתן להתחיל טיפול חדש IVF במצב כזה?
האם יתכן כי ההורמונים שאני מקבלת בשנתיים האחרונות הביאו להיציאה מאיזון והדרדרות?
זאת פעם ראשונה שבודקים לי תירוגלובלין ונוגדנים, אשמח להבין על מה זה מראה.
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/07/2009שלום
יתכן והשינויים ברמות האסטרוגן גורמות באפן עקיף לשינויים בTSH (כאשר רמות אסטרוגן עולות אז נדרש יותר ELTROXIN). רצוי בטרימסטר הראשון שהTSH יהיה מתחת ל2.5 ולכן לדעתי יש להעלות מינון.
לגבי הנוגדנים: קיימת יותר נטיה לעיתים להפלות אך לא ידוע לי על הפרעות בפוריות.
בהחלט יש חשיבות לאיזון בלוטת תריס בעת כניסה להריון אך לעיתים כפי שאת מתארת זה לא פשוט.כדאי לך להתייעץ גם עם אנדוקרינולוג ולא רק גינקולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)