האם חוסר באינסולין גורם להשמנה ?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• האם חוסר באינסולין גורם להשמנה ?
    רועי
    01/08/2009

שלום רב שמי רועי ואני בן 25 , לפני כ 19 חודשים התחלתי בדיאטה מבוקרת עם ספורט כאשר משקלי היה כ 105 קילו וירדתי ב 8-9 חודשים ל87 קילו , מאז הגוף שלי מעין מתעלם ממאזן קלוריות שלילי , אני מאוד מבין בתזונה , ואוכל כ 1600-1800 קלוריות ביום באשר פורס אותם על יותר מ3 ארוחות במהלך היום ועוד עושה ספורט כ 4-6 פעמים בשבוע ומוציא בפעילות אירובית יותר מ 3000 קלוריות בשבוע , אני נמצא בגרעון ודאי של לפחות 20000 בחודש , אשר צריכים להיום שווים ל כ 3 קילו , ואני לא יורד במשקל ... ואף עליתי במשקל כ 4 קילו בפרק זמן של כחודש כאשר בוא אכלתי פחות או יותר מה שאני מוציא בקלוריות , ואת מה שאני מוציא בקלוריות למדתי גם מבדיקת חילוף חומרים בוינגייט שערכתי לפני כ 8 חודשים וכן לפני כשבוע בשתיהן יצא שחילוף החומרים שלי מצויין ולא הרסתי מימנו כלום בדיאטה ..
    כל הדברים שעלולים לגרום לבעיה הזאתי אולי אצלי כגון tsh ואו טריגליצרידים ואו טסטוסטרון תקינים , ורק דבר אחד לפני כשבועיים שבדקתי בבדיקת דם לראשונה העלה אצלי את החשד לזה שאולי מצאתי משהוא שקשור לבעיה , האינסולין שלי היה נמוך 3 , אך הסוכר היה טוב גם 81 , וזה דבר דיי מוזר , פיסיולוג שדברתי איתו אמר לי שהדבר היחיד שאני עוד צריך לבדוק הוא קוריזול ? ואם זה הגיוני ? ואם קורטיזול יכול לגרום לבעיה כזאתי , והאם זה קשור לחוסר באינסולין , וממתי קורה חוסר באינסולין ללא עודף בסוכר כמו אצלי ,ומה עושים עם זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמות נמוכות של אינסולין

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    01/08/2009

1. רמות נמוכות של אינסולין אינן גורמות להשמנה. להפיך, דוקא במצב של תנגודת לאינסולין קיים קושי לרדת במשקל. סוכר תקין עם אינסולין נמוך זהו מצב תקין ומצויין.
    2. אתה רואה שכל המדדים העקיפים וישירים לחילוף חומרים אינם מדוייקים ובנוסף גם ספירת הקלוריות אינו דבר מדוייק מאד אפילו כאשר קיים רישום. בכל מקרה, חשוב שבדקת TSH מאחר ותת פעילות יכולה לגרום לירידה במטבוליזם.
    לגבי קורטיזול, קיימת עוד מחלה נדירה והיא נקראת CUSHING'S SYNDROME אשר יכולה לגרום לעליה במשקל, אך לרוב זה מלווה בעלית ל"ד , סוכר וכו . קל מאד לשלול את זה ולכן אתה יכול להתייעץ עם אנדוקרינולוג למרות שמה שאתה מספר זוהי המציאות של מי שירד במשקל.
    אם אתה מצליח לא לעלות במשקל כבר הצלחת מאד בכך

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו