מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלקטרוקסיןגרג01/09/2007
פרופסור שלום רב.
לפני כשנתיים אובחנתי כסובלת מSVT.
ולפני כחצי שנה עברתי ניתוח לכתירת חצי בלוטת התריס.
האונדוקרינולוג אמר כי אין קשר בין הSVT לבלוטת התריס כחוכה ההפרעות קצב עדין ממשיכות ואני בתת פעילות כרגע.
לאחר כי התגלה שאני סובלת מתת פעילות הוחלטת לתת לי אלקטרוקסין תחילה במינון של 50 מק"ג ליום ואחר כך עלה ל100 מק"ג ביום.
אך הכדור גורם לי לתופעות לוואי קשות מאוד כגון:
התקפים של סינוס תכירקדיה ועליה משמעותית בתדירות התקפי הSVT.
כאבי עצמות,הקאות וכ"ו.
אני עדין בתת פעילות. האנדוקרינולוג אמר לי שהוא אינו מכיר תופעות אילו ושלח אותי לקרדיולוג. הלכתי לפרופסור אלדר מנהל מכון הלב בשיבא. שאמר כי אין קשר בין הכדורים לפעילות הלב.
אך התקפים הגיעו למצב בלתי נסבל ואף אחד לא ידע מה הגורם לכן על דעת עצמי הפסקתי לקח את הכדורים במשך כשלושה שבועות. בשבועיים הראשונים הרגשתי טוב לא היה לי SVT וגם לא סינוס תכיקרדיה. והכאבי עצמות אפילו נעלמו כאילו לא היו גם ההקאות. אך בשבוע השלישי התחלתי לסבות תת פעילות למשל מחוסר תאבון, השמנה, עייפות (הייתי ישנה 18 שעות ביום). לכן חזרתי לקחת את הכדורים.
לפי דעתי יש קשר בין הכדורים לתופעות שמהם אני סובלת.
האם אתה מכיר בעיה זאת ואם כן איך אפשר לעזשור לי אני עובדת עצות כרגע. כשאני לא לוקחת את הכדורים אני מרגישה רע וכשאני לוקחת אני מרגישה יותר רע.
אנא עזור לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלקטרוקסין
פרופ' רפאל לובושיצקי02/09/2007אם מצאו לך SVT הרי יש לכך סיבה שנעוצה בלב עצמו.
הופעת הבעיה עוד כשהיתה לך בלוטת תריס שלמה וללא תת תריסיות תסביר לך שאין קשר בין בלוטת התריס והלב.
לכן באם יש תת תריסיות ואת מקבלת אלטרוקסין במנון אופטימלי וללא מנון יתר,אין קשר ביו SVT ואלטרוקסין.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)