פענוח תוצאות העמסת סוכר 100

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות העמסת סוכר 100
    טל
    10/08/2009

שלום רב,
    ביצעתי היום העמסת סוכר 100 אחרי שבהריון הראשון התגלתה אצלי סכרת הריון..
    אני לא מצליחה להבין את התוצאות המוזרות:
    בצום 76
    שעה 156
    שעתיים 159
    שלוש 42

אודה לכם אם תעזרו לי להבין מה זה אומר, איך אחרי שעתיים יותר גבוה מאחרי שעה והאם כמה המ"ג שזה מעל המומלץ אומר שזה לא טוב...
    ומה זה המספר הנמוך הזה אחרי 3 שעות? מה המשמעות?
    בשורה התחתונה האם יש לי שוב סכרת הריונית????

בתודה, חמוטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העמסת סוכר 100

נטלי
    06/05/2013

שלום רב, אני בשבוע 37.2, ביצעתי העמסת סוכר 50 בשבוע כ-24 ויצא לי - 77. בשבוע 36 ביצאתי הערכת משקל של העובר ויצאה בערך ממוצע של כ- 3400-3500 ק"ג. לכן רופא שלח אותי לבצע העמסת סוכר 100 ליתר ביטחון. ביצאתי בדיקה אתמול וערכים יצאו:
    0- ערך של 82 , 1- ערך של 194 , 2- ערך של 118 , ערך 3 - 59. כאשר ערך מס' 1 יצא קצת יותר גבוה - מעל 180 , למרות שיש פחות מחמירים ומחשבים את נורמה עד 195. כמו כן פרמטר מס' 3 יצא יותר נמוך מהנורמה 59. אני אשמח לפיענוח של התוצאה. רק חשוב לי לציין שצום מוחלט היה כ-6 שעות ולא שמונה. בלילה לשנייה שכחתי על בדיקה ואכלתי קצת מהפסטה.תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר

ד''ר זהר לנדאו
    10/08/2009

שלום רב,
    בהנחה שאת כעת בהריון הערך לאחר שעתיים מעט גבוה (הגבול העליון לאחר שעתיים הינו 155). אולם לצורך אבחנה של סוכרת הריונית יש צוך בערכים חורגים בשתי נקודות לפחות. שאר הבדיקות תקינות. לפיכך אין לך סוכרת הריונית לפי תוצאות אלו. יש מקום להמשיך לעקוב מידי פעם אחר ערכי הסוכר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה והמשמחת!

טל
    10/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו