השימוטו ותת פעילות של בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• השימוטו ותת פעילות של בלוטת התריס
    אורית
    18/08/2009

עשיתי בדיקות דם, היתי אצל אנדוקרינולוג (2.5 דקות) הוא הציץ בבדיקות הדם מלמל משהו על השימוטו ,תת פעילות של בלוטת התריס , אלטרוקסין לכל החיים..
    ושלח אותי לדרכי עם מכתב לרופא משפחה בו הא ציין ערכים לא מעודכנים מבדיקות שעשיתי במאי
    (הבדיקות האחרונות הראו ירידה ב THS מ 14.92 עם T4 -10.2 ו T3-4.3 (ממאי) ל-THS -8.6 (מאוגוסט) )
    לא קיבלתי שום הסבר ויצאתי מבולבלת .
    אחרי שעיכלתי את הבשורה צצו הרבה שאלות שלא היתי רוצה להפנות אליו בטלפון
    ועוד תור יקח כמה חודשים, מה גם שהוא לא נראה לי סבלני במיוחד .

אז ככה:בבדיקות מיולי-

TSH-11.35
    T3-4.9
    T4-12.4

ESR-43
    CRP- 0.71
    THYROGLOBULIN AB -240
    ANTI THYROID PEROXID - 897

לא יודעת אם זה קשור אבל ערכים לא תקינים היו גם ב-

RBC-4.0
    HB-11.9
    HCT-36.4
    MCHC-32.7
    וההמוגלובין A1C- יצא פסול והתברר שיש לי וריאנט "נדיר" של המוגלובין (עדיין לא הבנתי את זה לגמרי) ולכן אין אפשרות לבדוק אותו

בבדיקות מתחילת אוגוסט-

TSH-8.67
    T3-4.8
    T4-11.6
    TRIGLYCERIDES-119
    UREA-18
    BILI שלי הן -
    - למה ה-T3 ו T4 בערכי הנורמה ? לפי מה שקראתי הם אמורים להיות נמוכים עם השימוטו.

-למה הTSH ירד למרות שלא התחלתי טיפול?

- ה CRP וה-ESR הגבוהים צריכים להדאיג אותי ?(קראתי שהם לפעמים מעידים על תהליך סרטני) והאם הם קשורים להשימוטו?

-קראתי שמחלות אוטו-אימיוניות כמו השימוטו הולכות בדרך כלל ביחד (סכרת1 זאבת וכו) האם סביר שגם הן או אחת מהן תתפתח אצלי? האם טיפול באלטרוקסין יוריד את הסיכוי לחלות בסכרת , למשל, (הגלוקוז שלי טיפה גבוה -בסביבות 100-107)

- ושאלה אחרונה - האם אפשר לטפל בעניין בצורה אלטרנטיבית יעילה (בתת פעילות קראתי שכן , אבל על השימוטו לא מצאתי הרבה חומר בהקשר האלטרנטיבי)
    לפני שאני מתחייבת לכל החיים לאלטרוקסין..
    (קראתי שלא תמיד פותר את הבעיה לגמרי מכל מיני סיבות וגם על אנשים שלקחו אלטרוקסין והמשיכה להם העליה של הTSH
    ועל תופעות לוואי נפשיות שהוא יוצר וניוון של הבלוטה לגמרי - אולי קראתי יותר מידי חומר באנטרנט וזו בכלל הבעיה (-; )

תודה מראש
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השימוטו

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/08/2009

שלום
    קיימת תת פעילות בלוטת תריס ככל נראה על רקע השימוטו אשר הנו תהליך דלקתי על רקע אוטואימוני בבלוטת תריס.
    למרות שחלה ירידה בTSH הוא לא חזר לנורמה ולכן הצורך בטיפול. בהסתמך על בדיקות קודמות , תלונות וכו ומאחר ויש לך נוגדנים לבלוטת תריס אז הטיפול הוא במקום אם כי לאור השיפור ניתן היה אולי לשקול לחזור על הבדיקה בעוד כחודשיים ואז לטפל.
    במידה ואת מתכננת הריון אז יש מקום לטיפול מייד.
    קיים קשר עם מחלות אוטואימוניות אחרות אך הסיכוי שתחלי בהן נמוך מאד, אך גבוה מאשר לאלו אש אין להן השימוטו. בכל מקרה ההשימוטו היא מחלה די שכיחה בקרב נשים.
    לגבי טיפול אלטרנטיבי: לא התחום שלי.
    לגבי CRP מוגבר: יתכן והיית חולה או שהיתה לך דלקת בבלוטת תריס בנוסף להשימוטו: בכל מקרה השימוטו לא גורם לCRP מוגבר וCRP מוגבר הנו מדד לדלקת אך לא סרטן.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ! ויש לי עוד שאלה..

אורית
    19/08/2009

בעצם שתיים..
    איך מאבחנים השימוטו?
    והאם כדאי להוסיף יוד לתזונה שלי ?(כמו אצות, דגים או ויטמינים..)

ותודה על התשובה המהירה והמרגיעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוטו

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/08/2009

אבחנת השימוטו יכולה להתבצע באמצעות המצאות נוגדנים בבדיקת דם (TPO AND TGAB) או בביופיה.
    לאנשים עם נטיה לתת פעילת בלוטת תריס תוספת יוד עלולה להחמיר את המצב. ההמלצה לצריכה הרגילה הקיימת במזון הרגיל
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ושאלה אחרונה..

אורית
    22/08/2009

האם מומלץ לשלב את הטיפול באלטרוקסין עם דיקור וטיפול בצמחי מרפא?
    (המדקר שלי מנהל את המרפאה של כללית משלימה ויש יעוץ של רופא לפני התחלת הטיפול)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתת פעילות בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    24/08/2009

שלום
    החשיבות העליונה היא לגבי הטיפול בELTROXIN
    לא ידוע לי על השפעת טיפול בדיקור על פעילות בלוטת תריס.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורית
    24/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין

אורית
    26/08/2009

יש המלצות מתי לקחת אלטרוקסין?
    בוקר או ערב עם או בלי אוכל
    והאם יש כדורים או ויטמינים שאסור לקחת איתו?

אני לוקחת B12 ויטמין סי וברזל

ועוד שאלה האם יש קשר בין תחושת גרון סגור (במעלה הגרון) להשימוטו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו