השפעת אבנדיה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• השפעת אבנדיה
    דני
    19/08/2009

בן 78. סוכרתי מזה 15 שנה (סוג 2). מאוזן טוב על ידי תרופות שכולן בהמלצת מומחה ידוע לסכרת: 1 אבנדיה (לוקח תרופה זאת כ 3 שנים ), 2 נובונורום, 2 חצאי גליקומין (הקריאטנין 1.4 ולכן שני חצאי גליקומין). A1C לפני 3 חודשים היה 5.6. וחצי שנה קודם 6.3.
    במשך הרבה שנים סובל מאנמיה ( בין 9 ל11 המגלובין) ואף קיבלתי מספר פעמים עירוי ברזל. בבדיקת הדם האחרונה ההמוגלובין מאד נמוך (7.4 ) ובחודשים האחרונים הופיעה בצקת בקרסוליים.

ממידע שקראתי באינטרנט ידוע לי שאבנדיה עלולה להשפיע לרעה על אנמיה וגורמת לאצירת נוזלים.
    האם רצוי להפסיק את לקיחת האבנדיה? ואם כן איך לשמור על איזון הסוכר?

תודה אסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת אבנדיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בסוכרת

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/08/2009

שלום
    אכן AVANDIA יכולה לגרום לבצקת ואנמיה. האנמיה היא לרוב קלה ולא מגיעה לערכים של 7 אשר דורשים בירור מקיף ואף עירוי דם. כמו כן בצקת אשר הופיעו שלוש שנים לאחר נטילת AVANDIA אף היא דורשת בירור .
    יתכן והAIC נמוך עקב האנמיה (במידה וקיים דימום או הרס של כדוריות דם אדומות), גם הAIC הקודם היה מצויין ונשאלת השאלה אם לא קיימים אירועי היפוגליקמיה אשר במקרה זה יגרמו על ידי הNOVONORM
    לגבי הפסקת טיפול בAVANDIA כדאי לך להתייעץ עם הרופא אשר מטפל בך. אני הייתי שוקלת זאת בחיוב.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו