בבקשה זה דחוף לי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בבקשה זה דחוף לי
    נירית
    26/08/2009

אני בת 28. ייתכן שאני בהריון (טרם בדקתי למה יש איחור במחזור).

אני במעקב בלוטת התריס + טיפול באלטרוקסין 50 מ"ג ליום.

לאחר שה-TSH שלי עלה מ-1.35 ל-2.65; וה-T4 עלה גם הוא מ-18.1 ל-19.3 (הכל בבדיקות דם שנעשו בסביבות 9 בבוקר כשעה לאחר נטילת כדור אלטרוקסין) המליצו לי לעשות את בדיקת הדם לפני נטילת הכדור.

היום קיבלתי תוצאות: TSH =3.13 T4=16.4. רופא אמר לי שאני צריכה שה-TSH יהיה בסביבות 1-1.5 בהיריון.

האם העובדה שביצעתי את בדיקות הדם לפני נטילת האלטרוקסין בבוקר השפיעו בצורה משמעותית על תוצאות בדיקת הדם? כדאי שאבדק מייד שוב? אני יודעת שזה יכול לגרום מומים לעובר.

אם לא - האם המינון פשוט לפתע אינו מתאים לי יותר??

לתשובתכם הדחופה אודה,
    נירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה זה דחוף לי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת תריסיות

ד''ר זהר לנדאו
    27/08/2009

שלום רב,
    בסך הכל הערכים שאת מציינת הם תקינים.
    תת תריסיות של האם אינה גורמת למומים בעובר. מאחר ובלוטת התריס של העובר אינה פעילה בשליש הראשון של ההריון וגם אחר כך הורמוני בלוטת התריס של האם מגנים על העובר מפני תת תריסיות. יש חשיבות לאיזון טוב של האם במהלך ההריון.
    בשלב זה מציעה שתעשי בדיקת הריון ובמידה ואת בהריון תתייעצי עם האנדוקרינולוג שלך לגבי העלאה במינון.
    באופן עקרוני יש הגיון בביצוע בדיקת תפקודי בלוטת התריס לפני נטילת האלטרוקסין. בכל אופן האיזון נעשה לפי רמת ה - TSH.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר, אבל לפי מה שקראתי

נירית
    27/08/2009

ולפי מה שהאנדו' אמר לי כשהתחלתי ליטול אלטרוקסין - TSH גבוה בהיריון מוריד את ה-IQ של הילד; ופוגע בהתפתחות מע' העצבים שלו. זה לא נכון?

ולגבי בדיקת הדם לפני נטילת אלטרוקסין בבוקר - מה ההפרש / הפער שעשוי להיווצר בין בדיקת דם לאחר אלטרוקסין ולפני אלטרוסין? האם ייתכן שה-TSH שלי 3.13 בלי אלטרוקסין, אבל שאם הייתי נוטלת כדור כשעה לפני בדיקת הדם ה-TSH היה עומד על 2.5? 2.13?

תודה!

נירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין

ד''ר זהר לנדאו
    27/08/2009

שלום רב,
    נכון שתתכן בעיה בהתפתחות הנוירולוגית של העובר. בכל אופן לא מדובר בערכים כמו אלו שלך...
    ההבדל בבדיקת הדם בעיקר נכונה לגבי ה - TSH. ההבדל שאת מציינת קטן מאד. רמת ה - TSH לא מושפעת מזמן לקיחת הכדור.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו