השפעת tsh גבוהה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• השפעת tsh גבוהה
    טל
    31/08/2009

שלום, לפני 3חודשים עברתי ניתוח בלוטת התריס בעקבות קרצינומה פפילרית.בבדיקות דם ראשוניות לפני הניתוח רמת הtsh שלי היתה מעל 200! הרופאים אמרו שכנראה ויש לי אשימוטו שגרם לסרטן.באותה תקופה למדתי ועבדתי כך שעייפות מבחינתי היתה בגלל אלו ולא בגלל מצב בריאותי קלוקל. הייתה לי תקופה לפני כחודש וחצי שרמת ה tsh היתה מעל ל1000! בגלל שהפסקתי עם האלטרוקסין לקראת הטיפול ביוד.כעת אני על tsh 112 ולוקחת 150 מ"ג. הרופאים אמרו שאני קרוב לוודאי סובלת מתת פעילות בלוטת התריס שגרמה לאשימוטו מבלי לדעת קרוב ל 3 שנים.בדיעבד האם ועד איזו רמה תת הפעילות פגעה בי במובן הקוגניטיבי? והאם זה הפיך? (אני חוששת שזה פגע בי בתאים במוח, אני מרגישה קושי רב בריכוז ומחשבה כללית איטית, האם זה קשור?)
    האם יש עוד מקרים קשים של תת פעילות כזו?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת tsh גבוהה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/08/2009

שלום
    באמת מקרה לא שגרתי של תת פעילות.
    למרות מינונים של 150 מיקרוגרם של ELTROXIN רמות TSH מוגברות. מה לגבי FT4 וFT3?
    אני מבינה שהתת פעילות לא קיימת מילדות. מעניין שלא ניתן לדכא את ערכי TSH.
    לגבי פגיעה קוגניטיבית: כאשר קיימת תת פעילות של בלוטת תריס יכולה להיות פגיעה קוגניטיבית הפיכה. פגיעה בלתי הפיכה יכולה להתרחש בחיים עובריים ובילדות עד גיל שנתיים אשר אני מבינה אין זה המקרה.
    אתה כמובן במעקב אנדוקריני עקב הבעיות המרובות וכך צריך להיות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו