מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ANA חיובי והשימוטו - האם יש קשר?עדי03/09/2009
מזה שנה וחצי שיש לי כאבי פרקים ולמרות שתוצאות הבדיקה של ANA שהראתה - 1:320 POS התקבלו מזמן הראומטולוגית לא אמרה לי דבר על כך אלא חשבה שהכאבים קשורים בתת פעילות בלוטת התריס. הבעיה היא שאלטרוקסין לא העלים את הכאבים.
היום ממש במקרה האנדוקרינולוג - שאצלו אני במעקב בגלל השימוטו - הפנה את תשומת לבי לתוצאות (לאחר ששוב התלוננתי על כאבי פרקים שאיני יודעת את מקורם). האם עלי לחשוש מלופוס?
שקיעת דם מואצת גם היא מופיעה בכל הבדיקות. האם יש קשר? האם יש קשר בין השימוטו ל ANA?
מעניין שגם רופא המשפחה (שגם אצלו אני לצערי מבקרת לא מעט בגלל כלוסטרול), לא אמר לי דבר.
אני מאוד מודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוטו וANA חיובי
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/09/2009שלום
הקשר בין השימוטו וANA חיובי הוא מעצם היותן שתי המחלות מחלות אוטואימוניות וכאשר אחת המחלות קיימת השכיחות להופעת השניה גדולה יותר מאשר באוכלוסיה ללא מחלות אוטואימוניות אך אחת לא גורמת לשניה או משפיעה על השניה.
לאבחנה של LUPUS נדרשים מספר מדדים ולא רק נוגדנים חיוביים אשר יכולים להופיע במגוון מחלות. לגבי השאלה האם יש לך LUPUS או לא את צריכה לפנות לראומטולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)