ANA חיובי והשימוטו - האם יש קשר?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ANA חיובי והשימוטו - האם יש קשר?
    עדי
    03/09/2009

מזה שנה וחצי שיש לי כאבי פרקים ולמרות שתוצאות הבדיקה של ANA שהראתה - 1:320 POS התקבלו מזמן הראומטולוגית לא אמרה לי דבר על כך אלא חשבה שהכאבים קשורים בתת פעילות בלוטת התריס. הבעיה היא שאלטרוקסין לא העלים את הכאבים.
    היום ממש במקרה האנדוקרינולוג - שאצלו אני במעקב בגלל השימוטו - הפנה את תשומת לבי לתוצאות (לאחר ששוב התלוננתי על כאבי פרקים שאיני יודעת את מקורם). האם עלי לחשוש מלופוס?
    שקיעת דם מואצת גם היא מופיעה בכל הבדיקות. האם יש קשר? האם יש קשר בין השימוטו ל ANA?

מעניין שגם רופא המשפחה (שגם אצלו אני לצערי מבקרת לא מעט בגלל כלוסטרול), לא אמר לי דבר.
    אני מאוד מודה לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השימוטו וANA חיובי

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/09/2009

שלום
    הקשר בין השימוטו וANA חיובי הוא מעצם היותן שתי המחלות מחלות אוטואימוניות וכאשר אחת המחלות קיימת השכיחות להופעת השניה גדולה יותר מאשר באוכלוסיה ללא מחלות אוטואימוניות אך אחת לא גורמת לשניה או משפיעה על השניה.
    לאבחנה של LUPUS נדרשים מספר מדדים ולא רק נוגדנים חיוביים אשר יכולים להופיע במגוון מחלות. לגבי השאלה האם יש לך LUPUS או לא את צריכה לפנות לראומטולוג.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו