מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות תפקוד בלוטת התריסהילה09/09/2009
שלום רב,
לפני כשנתיים נמצאה אצלי קשרית בבלוטת המגן לאחר בדיקת דם בה נמצא TSH קטן מ0.03.
בשנתיים מאז הומלץ לי כל הזמן לעבור ניתוח להסרת חצי מהבלוטה (לא טופלתי בכדורים מכיוון שהגבתי אליהם לא טוב).
היום, לאחר שנתיים ולאחר שהרגשתי שהתחושות הרעות גוברות (הסחרחורות, חוסר האיזון, הרעד ואפילו בעיות ראייה ונשירת שיער), חזרתי על הבדיקות (פעמיים נוספות) ונמצא שהT4 גם חורג מהרצוי- 8.2 (עד כה , הוא היה בטווח הרצוי).
הT3 מאוזן עכשיו (4.78), אבל בשנים האחרונות , היו מספר פעמים שהוא עמד על ממוצע של 7.
עתה נאמר לי שאין מקום לניתוח והסרת חצי מהבלוטה ואני ממתינה להוראות להמשך טיפול ומעקב.
אני מבקשת לדעת האם זה הגיוני וסביר לעבור ממצב של יתר פעילות למצב של תת פעילות??
האם זה טוב שלא נותחתי עד כה?
מה דרך הטיפול הרצויה כרגע?
(זה נורא מתסכל...)
תודה,
הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/09/2009שלום
לא כל כך הבנתי את השתלשלות הדברים ומדוע חשבו על ניתוח. למה לא יוד רדיאואקטיבי?
האם בוצע אז מיפוי ומה התוצאה?
מה הTSH כעת?
ישנם מצבים של פעילות יתר אשר לאחר מכן יכולים להפוך לתת פעילות (כגון מחלת GRAVES או דלקת של בלוטת תריס).
אני מציעה לך לשוחח עם האנדוקרינולוג המטפל שלך ולקבל את ההבהרות בנושא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTSH
הילה10/09/2009תודה.
TSH אחרון 0.06.
בשנתיים האחרונות המליצו על ניתוח כי אמרו שהיוד "יהרוג" את כל הבלוטה ואילו אצלי הקשרית ממוקמת רק בצד אחד.
לגבי מחלת GRAVE , קראתי שהיא מתאפיינת דווקא בפעילות יתר.לא?
אני בהחלט אפנה גם לרופא המטפל שלי,אך קיוויתי להגיע עם יותר מידע.
תודה רבה ושבת שלום
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי
הילה10/09/2009סליחה, שכחתי לציין שהמיפוי הראה שמדובר בגידול שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/09/2009שלום
במדיה ומדובר בקשרית חמה שמרכזת את היוד יותר מאשר שאר הבלוטה אז הסיכוי לתת פעילות הוא קטן יותר מאשר בGRAVES וכדאי לשקול טיפול בI131 למרות שגם טיפול כירורגי מקובל.
עוד שיקול הוא גודל הקשרית: במידה והיא מאד גדולה אז כדאי ללכת על כירורגיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)