גנוביה במקום אבנדיה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• גנוביה במקום אבנדיה
    דני
    11/09/2009

אני חולה סכרת מזה 15 שנה. מאוזן טוב ע"י שני חצאי גליקומין, 2 נובונורום ו 1 אבנדיה כל יום. בבדיקות האחרונות 118 גלוקוז A!C 5.3
    בגלל אנמיה חריפה רופאת המשפחה הציעה להחליף את האבנדיה (שאני לוקח 3 שנים) בתרופה ג'נוביה וכך לשמור את האיזון בסוכר יחד עם מניעת החמרת האנמיה והסיכון ללב. בגלל קריאטנין גבוה מהנורמה (1.4) נאמר לי שלא רצוי להוסיף גליקומין במקום האבנדיה.
    האם גנוביה היא תרופה שפועלת בדומה לאבנדיה?
    מה דעתך על המלצה זו?

תודה דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גנוביה במקום אבנדיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גנוביה במקום אבנידה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    11/09/2009

שלום
    אני בהחלט מסכימה עם ההחלטה.
    דבר נוסף ממליצה לבדוק אם אתה לא סובל לעיתים מיפוגליקמיה. מצד שני הAIC של 5.3% יתכן ונובע מהאנמיה . מה היה הערך הקודם? AIC טוב מידי תוך טיפול בNOVONORM צריך לודא שלא קיימת היפוגליקמיה.
    לגבי METFORMN אפשר לחשב CREATININE CLEARANCE ולהעלות מינון METFORMIN
    דרך הפעולה של JANUVIA וAVANDIA אינה דומה ולכן אתה צריך לעקוב אחר ערכי סוכר בתקופה הקרובה.
    לגבי האנמיה, בנוסף להפסקת AVANDIA יש מקום לבירור מקיף, במיוחד אם ההמוגלובין ירד לאחרונה ונטלת את הטיפול 3 שנים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור היפוגליקמיה

דני
    13/09/2009

תודה על התשובה המפורטת.
    כיצד לבדוק אם הנובונורום גורם להיפוגליקמיה? בדיקות הדם הביתיות שאני עושה כל בוקר הן יציבות לאורך השנים האחרונות (בין 100 - 120) ועד כה לא הרגשתי במהלך היום משהו חריג, למעט עייפות שאני מייחס בד"כ לאנמיה.

האם יתכן ש A1C הוא נמוך בגלל האנמיה שנמשכת אצלי הרבה שנים עוד לפני שהתחלתי לקחת אבנדיה?

תודה דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/09/2009

שלום
    קודם כל אם קיימת תחושה של היפוגליקמיה (רעב, רעד הזעה) לאחר נטילת NOVONORM : בין כשעה ועד 5 שעות לאחר נטילת הכדור. אפשר לבדוק רמות סוכר כשעתיים לאחר האוכל מידי פעם ולראות מה הן הרמות .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו