מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכרתגיל13/09/2009
שלום
אני בחור בן 38 בדרך כלל בריא. משקל 60 קג גובה 1.77 יחסית רזה.
בכושר גופני טוב.
מזה שנים מבצע כל שנה שנתיים בדיקת דם תקופתית והבדיקות תקינות חוץ מ:
טריגליצרידים בצום של כ 250-300 וחומצה אורית של כ 8-9.5למרות שלא אוכל הרבה איברים פנימיים ובשר.
LDL=70 HDL=40 כולסטרול כללי=150 CRP=0.01 נמוך
בעקבות דיאטה של הורדת כל המתוקים ל 1ביום, ירדו הטריגליצרידים לכ 200
והחומצה אורית ל כ 8. הרופא אמר שיש אנשים שיש להם בעיה מטבולית עם זה ולעקוב.
כמו כן ציין שעלול להיות לי גם סוכרת כי יש קשר לטריג'.
הסוכר שלי היה 70-80 כל השנים. בשנתיים האחרונות 85,88 בצום של 12 שעות.
בבדיקות לפני חצי שנה ושנה וחצי HBA1C יצא 5.7 ,5.8
בחודש האחרון, במידה ואני אוכל קצת יותר מתוקים נניח 2-3 כדורי שוקולד, 2 פרוסות עוגה וכו'
אני מרגיש אחר כך תחושת בחילה קלה וכמה שעות תשישות.אציין שלפני חודש כמה ימים לפני שהתחושה החלה היה לי 3 ימים קשים של חוסר שינה ומתח עצום בעבודה.
ביצעתי היום בדיקת סוכר ב 5 שעות צום ויצא 97.
ברצוני לשאול האם תחושת הבחילה והעייפות בעקבות אכילת מתוק עלולה להיות סימן ראשון שמתחילה אצלי סוכרת? זה סביר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/09/2009שלום
התמונה הקלינית שלך מתאימה לתסמנות המטבולית למרות שאינך שמן.
הבדיקות שלך אינן מעידות על סוכרת. לגבי הבחילה לאחר מתוקים יתכן וזה נובע מעליה משמעותית באוסמולריות במע עיכול אך אין זה מעיד על סוכרת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"עליה באוסמולריות של מערכת העיכול??
גיל15/09/2009תודה על תשובתך
כתבת לי שהבחילה לאחר מתוקים עלולה להיות מ"עליה באוסמולריות של מערכת העיכול"
במה מדובר? מה המשמעות?
זה מחלה? צריך לפנות לבירור בנושא?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"עליה באוסמולריות של מערכת העיכול??
גיל15/09/2009תודה על תשובתך
כתבת לי שהבחילה לאחר מתוקים עלולה להיות מ"עליה באוסמולריות של מערכת העיכול"
במה מדובר? מה המשמעות?
זה מחלה? צריך לפנות לבירור בנושא?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)