מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטת התריסאני17/09/2009
להלן תוצאות הבדיקות שלי :
6.5- 3.5 pmol/L 12.8 T3- FREE
4.20- 0.40 mIU/L <0.015 TSH
20.0- 10.0 pmol/L 29.5 T4- FREE
670- 160 pmol/L 221 VITAMIN B12
47.0- 7.1 nmol/L 17.4 FOLIC ACID
לפני כשנתיים וחודשיים כעשרה חודשים לאחר הלידה גיליתי כי התנוונה לי בלוטת התריס לחלוטין והגיע לערך של 122.210 (זאת לא טעות הקלדה) כשערכים תקינים הם 5.5- 0.35 לקחתי אלתרוקסין ובאולטרסאונד נראתה בלוטה מצומקת וקשרית של 0.6 מ"מ (שלאחר שנה עשיתי לה מעקב ונשארה באותו גודל). לאחר כמה חודשים עם אלתרוקסין הפסקתי לקחת כדורים כי הבלוטה חזרה לתפקד לפני כשנה וחודשיים הרגשתי רע מאד כשלושה שבועות ובבדיקה התגלה כי הבלוטה מתפקת יתר על המידה והערך היה 0.06 כשערכים תקינים הם 4.20- 0.4 (וזאת בלי כדורים) לאחרונה הרגשתי דפיקות לב כמו שהיו לי כשלא הרגשתי טוב אז חששתי ששוב היא עושה לי בעיות ונראה לי שזה המצב. לפי מה שהבנתי היא שוב פועלת יתר על המידה - מה יכולות להיות הסיבות לכך? אם ייתכן שזהו מצב זמני שיחלוף? בשנה האחרונה הרגשתי מצויין. האם יש טיפול לכזה דבר ואם כן מהו? תודה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר פעילות של בלוטת התריס
ד''ר זהר לנדאו17/09/2009שלום רב,
הבדיקות שלך מצביעות על פעילות יתר של בלוטת התריס.
לעיתים יש מעבר מתת ליתר פעילות של הבלוטה , כמו שקרה אצלך.
בשלב זה הפסיקי את הטיפול באלטרוקסין.
פני בהקדם לאנדוקרינולוג כדי לשקול טיפול. לעיתים קרובות ממתחילים עם תרופה הגורמת לירידה בדופק ובלחץ הדם. גורמת להטבה בהרגשה הכללית. כמו כן ניתן לטפל בתרופות המונעות את ייצור הורמוני בלוטת התריס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)