מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטת תריסנעמה17/09/2009
אני חודשיים אחרי לידה .
לפני ההריון והלידה לקחתי אלתרוקסין 350 מק"ג בשבוע והייתי מאוזנת : TSH בין 1.5 ל 2.5
בתקופת ההריון הרופא העלה לי את המינון ל 600 מק"ג בשבוע.
אחרי הלידה הרופא הוריד לי את המינון ל 350 מק"ג בשבוע ואמר לי לעשות בדיקת דם בעוד שמונה שבועות.
היום עשיתי את הבדיקת דם וקיבלתי את התוצאות הנ"ל
T3-TOTAL 2.20 NMOL/L ( 1.34- 2.73) (.....*...)
FREE T4 18.76 PMOL/L ( 7.00- 17.00) (.........)*
TSH 0.02 MIU/ML ( 0.34- 5.60)*(.........)
אני אוכל לדבר עם הרופא רק אחרי החג .
מדוע יש לי פתאום יתר פעילות בבלוטת התריס ? האם אין צורך לקחת אלתרוקסין ? האם עליי להוריד מהמינון של האלתרוקסין ?
אני רוצה לציין שאני מניקה מלא . האם הבעיה בבלוטת התריס יכולה לפגוע בתפוקת החלב ? אני ממש בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי בלוטת תריס לאחר לידה
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/09/2009שלום
לאחר לידה לנשים עם השימוטו קיימת לעיתים דלקת של בלוטת תריס. יתכן וקודם לכן היתה פעילות יתר משמעותית יותר ולכן הTSH מדוכא. דוקא בשלב הזה לא הייתי משנה דבר לאור הFT3 הנמוך והFT4 התקין למרות הTSH המדוכא. ממליצה לחזור על בדיקת דם בעוד שלושה שבועות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
נעמה20/09/2009אני רוצה לציין שעשיתי כמה בדיקות דם לאחר הלידה :
שבוע אחרי הלידה : TSH 0.52 MIU/ML ( 0.34- 5.60)
שלושה שבועות אחרי הלידה : TSH 0.14 MIU/ML ( 0.34- 5.60
ותשעה שבועות אחרי הלידה : TSH 0.02 MIU/ML ( 0.34- 5.60
ז"א שכל הזמן ה TSH במגמת ירידה למרות שישר אחרי הלידה חזרתי למינון 350 מק"ג שהיה לפני ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי בלוטת תריס לאחר הלידה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/09/2009שלום
התמונה מתאימה לTHYROIDITIS לאחר הלידה. לאור הירידה המתשכת בTSH את יכולה להוריד ב50 מיקרוגרם לשבוע (הווה אומר ליטול 300 מיקרוגרם) לבדוק שוב כעבור 4 שבועות. לאחר השלב של הHYPER בתירואידיטיס לעיתים קיימת החמרה של התת פעילות כך שסביר להניח שתצטרכי אותו מינון של ELTROXIN שנטלת לפני הלידה ואף יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאה
נעמה20/09/2009אחרי שקיבלתי את התוצאה של הבדיקה האחרונה נלחצתי ולא לקחתי אלתרוקסין שישי שבת וראשון.
האם גרמתי נזק לעצמי שהפסקתי פתאום לקחת אלתרוקסין ?
אז ממחר לקחת רגיל 50 מק"ג כל יום ? ולא להתייחס לזה שהפקתי לקחת אלתרוקסין שלושה ימים ?
ועוד שאלה שרציתי לשאול זה האם יתר פעילות בבלוטת התריס ולקיחת אלתרוקסין יכול להזיק לתנוק שיונק מלא ? התינוק בן חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/09/2009לא נגרם נזק מהפסקת ELTROXIN ל-3 ימים
הELTROXIN לא עובר לעובר דרך החלב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)