מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים עזים בעצמותיהודית29/09/2009
מזה כ 3 חודשים כאבים חזקים בצלעות התחתונות
בהתחלה עשו לי בירור גסטרואנטרולוגי{גסטרוסקופיה קפסולה וכו התחילו טיפול עם נוגדי חומצה ללא הועיל}
ואז בעצם לפני שבוע שמו לב שהכאבים מהעצמות
כאבים בצלעות התחתונות וכאבים חזקים בלחיצה לא חזקה על הצלעות
יש לי מחסור בויטמין d כבר מספר שנים בדיקה אחרונה 12 ננומול לליטר
בעבר היתה לי דלקת ריאות ומהשיעול נשברו לי מספר צלעות הייתי במעקב ואמרו שיתכן
שיש לי אוסטאומלציה
שבוע שעבר עשיתי מיפוי עצמות שיצא תקין לחלוטין איני בת 43 יש לי מחזור
כרגע צריכה לעשות צפיפות עצם
שאלתי האם רככת יכולה לכאוב עד כדי כך ושאלה שניה איזה בדיקות נוספות אני צריכה לעשות
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצמות
ד''ר זהר לנדאו29/09/2009שלום רב,
בשלב זה כדאי לעשות מיפוי עצמות לראות באיזו חומרה הבעיה.
בהנחה שאת לוקחת ויטמין D יש לחזור על הבדיקה לרמתו. כמו כן כדאי לבדוק מדוע החסר בויטמין D. לשלול בעיית ספיגה, למשל.
אוסטיאופורוזיס בהחלט יכולה לגרום לכאבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
יהודית29/09/2009מיפוי עצמות משבוע שעבר תקין לחלוטין.האם יכולה להיות רככת או אוסטאופורוזה עם
מיפוי תקין שבוע הבא אעשה צפיפות עצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיפות עצם
ד''ר זהר לנדאו30/09/2009שלום יהודית,
כן, מיפוי יכול להיות תקין.
כדי לברר אוסטאופורוזיס יש לבצע בדיקה לצפיפות עצם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין d
יהודית29/09/2009אני מבינה שבטיפות ויטמין ד יש d3
האם יש ערך לנטילת ויטמין d ללא חשיפה לשמש{עבודה בתוך מישרד}* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
ד''ר זהר לנדאו30/09/2009שלום רב,
הויטמין יעיל גם ללא חשיפה לשמש.
כמובן שכדאי להחשף לשמש גם כן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה
יהודית30/09/2009האם צריך להפסיק את נטילת ויטמין d לפני בדיקת ויטמין d ואם כן כמה ימים לפני הבדיקה
איזה כדורים לכאבים בעצמות אפשר לקחת כמעט ולא עוזר לי כלום ניסיתי אופטלגין טרמדקס סלקוקס הם עוזרים מעט.מהו בכלל המנגנון של הכאב עקב רככת
תודה רבה על התשובות המהירות חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
ד''ר זהר לנדאו30/09/2009אין צורך להפסיק לקחת את הויטמין D לפני בדיקת הדם
אני מציעה לחכות לאחר בדיקת צפיפות העצם ואז לנסות להתאים טיפול לכאב
בתום הבירור ניתן יהיה לשקול גם תרופות בסוג אחר (ביפוספונאטים למשל)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpth
יהודית01/10/2009היום קיבלתי pth תקין 26
האם יתכן רככת או אוסטאופורוזה עם pth תקין.ביום ראשון יש לי בדיקת צפיפות עצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיפות עצם תקינה
יהודית04/10/2009היום עשיתי צפיפות עצם.יצא לי סטיית תקן אחת בירך.השאר תקין
האם ייתכן שבצלעות מצב הסידן יותר גרוע.או שזה מייצג גם את המצב בצלעות
לפני כמה שנים היתה לי דלקת ריאות עשיתי בין היתר מיפוי עצמות ומצאו לי 4 צלעות שבורות
הרופא המפענח אמר שזה נראה כמו אחרי תאונת דרכים....גם אז צפיפות העצם היתה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיפות עצם
ד''ר זהר לנדאו05/10/2009שלום רב,
בדרך כלל המקומות המועדים לבעיות באוסטיאופורוזיס הינם עצם הירך וחוליות. איני יודעת מדוע השברים בצלעות, אך לעיתים שברים כאלו קורים לאחר שיעול מאד חזק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)