בלוטת תריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בלוטת תריס
    ענת
    10/10/2009

שלום!
    לפני כמעט 4 שנים אובחנתי עם פעילות יתר בבלוטת התריס. קיבלתי פרופיל תיוציל ועברתי למרקפטיזול ואיתך המשכתי כמעט שנתיים. התאזנתי והפסקתי טיפול ואחרי חצי שנה חזרה פעילות יתר אך אז נכנסתי להריון. חזרתי לפרופיל תיוציל עוד חצי שנה והתאזנתי לפני הטרימסטר האחרון. הרופא שלי נתן לי בדיקות דם לחודשיים אחרי ההריון ואמר שאם פעילות יתר חוזרת צריך לשקול או ניתוח או טיפול ביוד רדיואקטיבי.
    תהיתי אם אוכל לקבל הסבר על בעד ונגד הטיפולים ואם אכן הם נחוצים?
    תודה, ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת תריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתר תריסיות

ד''ר זהר לנדאו
    10/10/2009

שלום רב,
    אצל אנשים הסובלים מיתר תריסיות ממושכת מומלץ טיפול ביוד רדיואקטיבי או ניתוח מאחר ולטיפול התרופתי יש מספר בעיות: לעיתים קשה לאזן את תפקוד הבלוטה וכן יתכנו תופעות לוואי קשות (בדרך כלל קורות בתקופה הראשונה לאחר התחלת הטיפול). לאחר טיפול רדיואקטיבי או ניתוח יש תת פעילות של הבלוטה. קל הרבה יותר לטפל במצב זה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר תריסיות

ענת
    10/10/2009

תודה על תשובתך המהירה.
    מה עושים בטיפול רדיואקטיבי? מה הוא משיג? מה הסיכונים? שמעתי שזה נורא מסוכן?
    האם בניתוח מורידים רק חלק מהבלוטה או את כולה?
    אם עכשיו תחזור לי פעילות היתר, האם היית ממליץ לנסות שוב טיפול תרופתי או ללכת על הטיפולים הנ"ל?
    מהם תופעות הלוואי של התרופות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר תריסיות

ד''ר זהר לנדאו
    11/10/2009

שלום רב,
    בטיפול רדיואקטיבי נותנים יוד רדיואקטיבי הגורם לדלקת של הבלוטה והרס שלה. הטיפול מוכר מספר עשורים וידוע כטיפול בטוח.
    בניתוח מסירים את כל הבלוטה.
    במידה ותחזור יתר התריסיות, לאחר טיפול תרופתי ממושך, אני ממליצה בקו הראשון בטיפול רדיואקטיבי.
    כמובן שעליך להתייעץ עם הרופא שלך. צריך לשקול פרמטרים נוספים כמו גודל הבלוטה (בבלוטה גדולה מאד לא תמיד מומלץ לעשות טיפול רדיואקטיבי) מעורבות של העיניים ועוד.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו