אבחון סוכרת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אבחון סוכרת
    יולי
    18/10/2009

שלום רב,

שמי יולי בת 38 רזה. חולה אונקולוגית (שנתיים לאחר תום טיפול כימותרפי...) מפאת סרטן מסוג הודג'קין.
    ערכי הגלוקוז שלי נעו כל השנים בממוצע סביב ה-85
    בשתי הבדיקות האחרונות עלו ערכי הגלוקוז לכדי -101.
    נכון שערכים אלו נמצאים בטווח המהווה נורמה ואולם... אני חוששת מאוד משום היסטוריה משפחתית: הוריי אינם סוכרתיים ואולם סבי וסבתי ז"ל משני הצדדים סבלו מסוכרת חריפה. לפני שבועיים עת שודרה תכנית על סוכרת נמסר כי ערכים של 100 ומעלה בזמן צום הינם סמן המחשיד התפתחותה של סוכרת. ההמטולוגית רשמה לי את בדיקת ה-HbA1C ואולם,לדברי רופאת המשפחה בדיקה זו אינה בדיקה מתאימה לאבחון של סוכרת. לאור האמור הפנתה אותי זו האחרונה לבדיקת העמסת סוכר. להלן תוצאות הבדיקות כאמור: HbA1C 5.5 (בצום של 8 שעות)
    Glucose 120' (75g) 72.6

אודה לחוו"ד .
    מודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון סוכרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכרת

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    18/10/2009

שלום
    אני שמחה לבשר לך שאין לך סוכרת.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך שאלה נוספת...

יולי
    18/10/2009

ראשית תודה רבה.

ראיתי שכותבת שגלוקוז בשיעור של 100 עד 126 נחשב לרמה קדם סוכרתית ... לאור האמור: גלוקוז בשיעור של 101ותוצאות בדיקת HbA1C בשיעור של 5.5 (כשגבולות הנורמה עומדות על 4-6על כן טיפה גבוה...) האין תוצאות הבדיקות שקיבלתי מלמדות על תרחיש שלילי גם אם לא במיידי? אני מצטערת אם אני טיפה מקשה אבל למדתי לשאול מה שיותר ולסמוך רק על עצמי לאור "חוויותי" בשנתיים האחרונות וגילוי הסרטן.

המוןןן תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמות סוכר

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/10/2009

שלום
    ברור שלא מדובר ערכים קשיחים הווה אומר 101 לא תקין ו99 תקין אלא ברצף מסוים ובכדי שניתן יהיה להגדיר מצבים שונים אז מחליטים על סף מסוים. הרי גם בדיקות המעבדה אינן מדויקות עד כדי כך ושינויים ברמה של כ5 אחוזים שכיחים בין בדיקה לבדיקה.
    לשמור על אורך חיים בריא זה תמיד נכון. הAIC שלך בטווח הנורמה אך בגבול העליון יותר.
    הבדיקה תקינה אך כדאי לחזור על כך בעוד שנה שנתיים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה: המהירות והמקצועיות ראויות

יולי
    20/10/2009

תודב רבה.
    המהירות והמקצועיות ראויות לשבח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו