מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Armour Thyroidjacob23/10/2009
שלום !
גיל 40 זכר.
מטופל באלטרוקסין 200mg ליום, בשנת 1981 עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס בעקבות גידול סרטני Papillary mix follicular
הרגשה מצוינת במשך 20 שנה, בשנת 2001 עברתי טיפול ביוד רדיו אקטיבי I131 להסרת גרורות של הבלוטה בעקבות בדיקת דם TG -TM שהראתה 16ng/ml ובדיקת אולטרא סאונד שהראו קשריות באזור הבלוטה,
עבור האיבחון הראשוני body scan לפני הטיפול ביוד הרדיואקטיבי, הפסקתי את מתן האלטרוקסין למשך שבועיים, (התירוג'ן היה חדש וניסיוני בשנת 2001).
בעקבות הפסקת האלטרוקסין חלו תופעות לוואי קשות כגון מתיחות בפנים ובראש, עיפות כבדה וחולשה שלא חלפו עד היום.
רציתי לדעת אם תחליף של במקום האלטרוקסין יכול לתת תשובה לתופעות הלוואי.
תוצאות בדיקת דם לאחרונה
(TSH 0.04 mIU/I (0.40 - 4.00
T4 Free 17.6 pmol/l (7.0 - 16.0
T3 Free 5.4 pmoi/i (3.8 - 6.0
Vitamin B12 202 pg/ml (125 - 214
Ferritin 32.2 pg/ml (24.0 - 300.0
Folic Acid Serum 12.5 ng/ml (2.4 - 20.0
Iron Blood 72 micgr/dl (60 - 170
Transferin 332 mg/dl (200.0 - 360
IGF-1 37.1 nmol/l (12.0 - 35.0
Cortisol 494 nmol/l (138.0 - 690.0
Lipemia - Normal
Icterus - Normal
Hemolysis +
Cholesterol total 210 mg/dl (80 - 200
Triglycerides 410 mg/dl (30 - 150
HDL; direct 32 mg/dl
LDL direct 140 mg/dl
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ARMOUR THYROID
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/10/2009שלום
אכן הפסקת טיפול בELTROXIN גורם לתופעות קשות ולעיתים ההתאוששות לוקחת זמן אך קשה לייחס תופעות שנמכות 9 שנים להפסקת הטיפול.
הטיפול המקובל הנו ELTROXIN אשר הנו בעצם T4 וניתן בצורה מדויקת לנטר את רמות ההורמון והTSH . היום ברפואה הקונבנציאונלית לא מקובל להשתמש בתכשירים שמקורם מבלוטת תריס של חיות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהT3 - T4
jacob24/10/2009שלום !
קראתי שמסיבות שונות רמות TSH לא מראות את המצב האמיתי, רמות ה T3 שלי בנורמה כלפי מעלה,
אבל בכל השנים האחרונות ה T4 גבוה מעל הנורמה. בנוסף הכבד שלי שומני הטריגצילידים גבוהים.
האם יתכן שהכבד שלי אינו מצליח לפרק כהלכה את ה T4 ?
האם כדאי להוריד את מינון ה T4 ולנסות להוסיף T3 ?
האם ניתן לתת רק T3 ?
אני מרגיש לא מאוזן כבר שנים רבות, כאילו חסר איזה שהוא חומר בגוף.
אני מנסה למצוא מה גורם לתת פעילות שלי, כדי לדעת איך לטפל בה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהT3 - T4
jacob24/10/2009שלום !
קראתי שמסיבות שונות רמות TSH לא מראות את המצב האמיתי, רמות ה T3 שלי בנורמה כלפי מעלה,
אבל בכל השנים האחרונות ה T4 גבוה מעל הנורמה. בנוסף הכבד שלי שומני הטריגצילידים גבוהים.
האם יתכן שהכבד שלי אינו מצליח לפרק כהלכה את ה T4 ?
האם כדאי להוריד את מינון ה T4 ולנסות להוסיף T3 ?
האם ניתן לתת רק T3 ?
אני מרגיש לא מאוזן כבר שנים רבות, כאילו חסר איזה שהוא חומר בגוף.
אני מנסה למצוא מה גורם לתת פעילות שלי, כדי לדעת איך לטפל בה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהJACOB
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/10/2009שלום
יתכן ותלונות שלך נובעות מסיבות אחרות.
בכל מקרה תת פעילות אין לך להיפך, המינון שאתה מקבל מביא אותך לפעילות יתר קלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)