"התמכרות" לאלטרוקסין?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• "התמכרות" לאלטרוקסין?
    אירית
    12/11/2009

אני נמצאת בטיפולי פוריות ונוטלת אלטרוקסין לצורך הטיפולים והריון שיבוא.

כל חיי אני עם תת פעילות גבולית (TSH 5), עם רמה נמוכה של נוגדנים (בתחתית הטווח התקין של מכבי - אם צריך יותר מידע, אשמח להוסיף). המינון השבועי שאני נוטלת הוא 400 במהלך הטיפולים. כשהיה הריון (שלצערי הסתיים) היה צורך להעלות את המינון.
    סה"כ, נכון להיום, אני נוטלת את הכדור קרוב לשנה.

לאחרונה אני שומעת מאנשים המטופלים באלטרוקסין, שהגוף מפתח תלות בכדור, הבלוטה מצטמצמת ומפסיקה לתפקד, וכאשר ארצה להפסיק ליטול את הכדורים כבר לא אוכל.

האם זה נכון שכאשר מתחילים עם הכדורים, גם במקרה כמו שלי שמדובר תת פעילות גבולית שביומיום לא מצריכה טיפול, אין דרך חזרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "התמכרות" לאלטרוקסין?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלות בELTROXIN

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    13/11/2009

שלום
    את מקבלת טיפול בELTROXIN מאחר וקיימת תת פעילות קלה של בלוטת תריס אשר יכולה להחמיר בעיקר בהריון ולאחר הלידה . הטיפול אינו מתקן את המצב וכמו כן המצב לא נשאר סטטי: הווה אומר המחלה מתקדמת בקצב שונה אצל אנשים שונים וזאת הסיבה שכאשר את מפסיקה טיפול בELTROXIN קיימת חזרה לTSH הקודם או גבוה יותר.
    במידה והבלוטה שלך היתה תקינה אז טיפול בELTROXIN אינו מנוון אותה למרות שלפרקי זמן יכול לגרום לה להיות קטנה יותר (לעיתים תוצאה רצויה של טיפול בELTROXIN)
    בקיצור אין התמכרות בELTROXIN אלא צורך בטיפול ואלו שני דברים שונים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו