מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עודף טסטוסטרון חופשירון19/11/2009
שלום,
אני בן 23 ויש לי תוצאת טסטוסטרון חופשי גבוהה מהרגיל. הרופא אמר שאין צורך לטפל בזה, אבל אישית אני מרגיש תופעות לוואי של טסטוסטרון גבוהה מדי, כגון ליבידו גבוהה, אקנה, פיוז קצר והיכולת להתעצבן נורא בקלות.
הנה הם תוצאות הבדיקות:
SHBG
10 אם נורמה של 180 - 24
FREE TESTOSTERONE
25.5 אם נורמה של 14.9 - 4.3
TOTAL TESTOSTERONE
14.5 אם נורמה של 28.7 - 8.7
הרופא אמר שה SHBG הנמוך זהו הגורם לטסטוסטרון הגבוהה.
אז מה שאני בעצם רוצה לדעת זה אם יש תרופה שמורידה אם ה SHBG? והאם המצב שלי מתאים לטיפול בתרופה זו?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
רון19/11/2009סליחה, התכוונתי תרופה שמעלה את ה SHBG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSHBG נמוך
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/11/2009שלום
רמות טסטוטרון שלך תקינות ולכן לא מדובר בעודף טסטטסטרון. האינדס של טסטוסטרון חופשי אינו בדיקה טובה לגברים ולכן היום מתייחסים לטסטוסטרו הכללי אשר אצלך הנו תקין.
רמת SHBG נמוכה יכולה לבטא תנגודת לאינסולין ולכן ירידה במשקל ופעילות גופנית יכולים מעט להעלות אותן. אצל נשים טיפול בגלולות למניעת הריון מעלה משמעותית את הSHBG אך כמובן זהו אינו טיפול המתאים לגברים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)