עודף טסטוסטרון חופשי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• עודף טסטוסטרון חופשי
    רון
    19/11/2009

שלום,
    אני בן 23 ויש לי תוצאת טסטוסטרון חופשי גבוהה מהרגיל. הרופא אמר שאין צורך לטפל בזה, אבל אישית אני מרגיש תופעות לוואי של טסטוסטרון גבוהה מדי, כגון ליבידו גבוהה, אקנה, פיוז קצר והיכולת להתעצבן נורא בקלות.

הנה הם תוצאות הבדיקות:
    SHBG
    10 אם נורמה של 180 - 24

FREE TESTOSTERONE
    25.5 אם נורמה של 14.9 - 4.3

TOTAL TESTOSTERONE
    14.5 אם נורמה של 28.7 - 8.7

הרופא אמר שה SHBG הנמוך זהו הגורם לטסטוסטרון הגבוהה.
    אז מה שאני בעצם רוצה לדעת זה אם יש תרופה שמורידה אם ה SHBG? והאם המצב שלי מתאים לטיפול בתרופה זו?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עודף טסטוסטרון חופשי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון

רון
    19/11/2009

סליחה, התכוונתי תרופה שמעלה את ה SHBG

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SHBG נמוך

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/11/2009

שלום
    רמות טסטוטרון שלך תקינות ולכן לא מדובר בעודף טסטטסטרון. האינדס של טסטוסטרון חופשי אינו בדיקה טובה לגברים ולכן היום מתייחסים לטסטוסטרו הכללי אשר אצלך הנו תקין.
    רמת SHBG נמוכה יכולה לבטא תנגודת לאינסולין ולכן ירידה במשקל ופעילות גופנית יכולים מעט להעלות אותן. אצל נשים טיפול בגלולות למניעת הריון מעלה משמעותית את הSHBG אך כמובן זהו אינו טיפול המתאים לגברים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו