בכ"ז לאיזו בדיקה להתייחס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בכ"ז לאיזו בדיקה להתייחס
    רונן
    26/11/2009

ד.נ. בעניין הבהרתך לשאלה בנושא המוגלובין מסוכרר, על אף שהבהרת שבדיקת A1C לא משמשת לאבחון סכרת, וזאת הבינותי, שאלתי הנלווית לא נענתה: מאחר שאני עברתי בדיקת A1C משום שהייתה לי פעם תוצאה גבולית לגלוקוז בצום - 100 (!), ולאור העובדה שהתקבלה בבדיקה זו תוצאה גבולית - 6.1, כאשר כל הבדיקות הנוספות של גלוקוז בצום היו תקינות - 90-85, ביקשתי עכשיו לדעת האם נכון יותר להתייחס במקרה זה לכל הבדיקות הנוספות, כאמור, של גלוקוז בצום (המצביעות על מצב תקין), או על בדיקת A1C הנ"ל (המצביעה על מצב בעייתי. אבקש התייחסותך לשאלה זו. אגב, אעיר שכל שאר בדיקות הדם שלי תקינות, ושאני בן 72. תודה. רונן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• HbA1c

ד''ר זהר לנדאו
    26/11/2009

שלום רב,
    לצורך אבחנה של סוכרת מסתמכים על רמת סוכר בצום (תקין אצלך) או ערכי סוכר גבוהים בהעמסת סוכר או סימני סוכרת כמו שתיה מרובה, השתנה מרובה וירידה במשקל עם ערך סוכר מעל 200.
    במקרה שלך יש לבצע העמסת סוכר. מטרת הבדיקה היא לראות את ערכי הסוכר לאחר מתן 75 גרם גלוקוז.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו