מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי לקחת מטפורמין?אודי01/12/2009
מתי עדיף לקחת מטפורמין?
לפי הוראות הרופא וגם לפי התוית - יש לקחת עם אוכל!
אך בהתאם למידע על התרופה
תחילת ההשפעה: תוך שעתיים!
ומשך ההשפעה: 8-12 שעות
אם כך,
האם לא עדיף לקחת שעתיים לפני האוכל ?!
האם רצוי גם לפזר את התרופה על פני כל היממה (3 כדורים כל 8 שעות - לא רק לפי הארוחות)?!
האם יש נזק בלקיחת התרופה שעתיים קודם? או בלילה בלי אוכל?!
אציין שהסוכר שלי כרגע מגיע מעל 200
בנוסף למטפורמין (3 כדורים ביום)
אני מקבל חצי כדור Gluben אותו אני לוקח בבוקר ואחה"צ
והתחלתי טיפול עם Januvia (אחד ביום בבוקר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפורמין
ד''ר זהר לנדאו02/12/2009שלום רב,
מטפורמין הינה תרופה המורידה את העמידות בפני אינסולין. היא אינה גורמת להיפוגליקמיה. בדרך כלל לוקחים את המטפורמין עם ארוחות. יש אנשים הנוטלים מטפורמין לפני השינה, כדי להפחית ייצור גלוקוז על ידי הכבד בשעות הלילה.
ניתן לקחת המטפורמין גם שלא בצמוד לארוחה.
כדאי להחליט על זמני נטילת התרופה עם הרופא המטפל שלך תוך הבנה של סדר היום, נטילת תרופות אחרות והבעיות המיוחדות שלך.
אגב, קיים תכשיר המשלב מטפורמין עם ג'נוביה (ג'נואט).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)