מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשרית חמה בבלוטת התריסרמי15/12/2009
שלום,
מבדיקות דם שערכתי לאחרונה התגלו ערכי TSH נמוכים וערכי T3 ו T4 גבוהים. בדיקה חוזרת לאחר כחודש התקבלו תוצאות הפוכות כלומר TSH נמוך וערכי T3 ו T4 בנורמה. מיפוי עם Tc הראה שיש קשרית חמה מימין. בדיקת דם חוזרת כשלושה חודשים לאחר בדיקת הדם הראשונה והערכים חזרו לנורמה. אנדוקרינולוג שאיתו התיעצתי אמר שכנראה מדובר בדלקת תת חריפה של בלוטת התריס (כנראה מוירוס) אבל שלח אותי לעשות אולטרא סאונד. בבדיקה יצא:
"איסטמוס אינו מעובה. אונה ימנית בגודל 1.6 על 1.8 ס"מ. בחלקה הקדמי מידיאלי קשרית בקוטר כ- 1 ס"מ.אונה שמאלית בגודל 1.7 על 1.6 ס"מ. בחלקה התחתון קשרית קטנה בקוטר כ- 7 מ"מ.לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר. מומלץ רק מעקב."
האנדוקרינולוג המליץ על שאיבת תאים מהקשרית הימנית ובירור ציטולוגי על מנת לראות מה יש שם. מה שמפתיע אותי הוא שבבדיקה הפיזית הוא לא הרגיש דבר ואף אמר שאם יש קשרית אז צריך רק לבדוק באולטרא סאונד. הוא אמר שהקשרית חמה אז הסיכוי שזה ממאיר קטן.
אני לא מרגיש סיפטומים מיוחדים. לפעמים אני יורד במשקל שלא במכוון ולפעמים יש דפיקות לב אבל לא כאלה שהייתי הולך באופן יזום להיבדק.
אני רוצה לשאול בעצם מה עלי לעשות?
האם באמת צריך לעבור את הביופסה ולמה הוא שינה את דעתו?
איפה עושים כזה תהליך ומה זה כרוך? (אשפוז?, הרדמה כללית?)
האם היסטוריה משפחתית של גידול שפיר שהוסר בניתוח (אמא שלי) אמור להדאיג אותי? והאם זה מה שגרם לקשרית?
תודה מראש על העזרה וחג שמח לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית חמה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/12/2009שלום
הסיפור קצת לא ברור לי
אני לא יודעת מה היה בתקופה של הפעילות יתר. צריך להשוות בדיקות דם באותו זמן למיפוי.
בכל מקרה במידה וTSH תקין וקיימת קשרית מעל 1 ס"מ מומלץ לנקר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)