יוד רדיואקטיבי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• יוד רדיואקטיבי
    י
    20/12/2009

שלום!
    אני עומדת בפני החלטה האם לעשות כריתה חלקית לבלוטה, יוד רדיואקטיבי או לנסות רפואה משלימה (פעילות יתר בבלוטה כבר כ4 שנים שבמהלכם היה הריון).
    חיפשתי מידע על הטיפול ביוד רדיואקטיבי אבל לא הצלחתי לקבל מידע מספיק מפורט על הבא:
    1. כמה זמן אני צריכה להיות מאושפזת אם אני לא רוצה ליצור בידוד בבית (אין אפשרות לשמור ממני מרחק מספק בתוך הבית ואין שירותים מחובר לחדר)?
    2. תוך כמה זמן מתחילת הטיפול אוכל לחזור לחיים סדירים (עבודה הילד...)
    3. האם באמת אין שום שום שום סיכון לפריון עתידי או לפגיעה בעובר עתידי (במידה ושמרתי הפרש של שנה מסיום הטיפולים)?
    4. האם יש סיכוי שאחרי טיפול ביוד רדיואקטיבי הבלוטה תחזור לתפקוד תקין או שזה בהכרח תת פעילות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יוד רדיואקטיבי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בI131

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    21/12/2009

שלום
    לדעתי אלו שאלות שאת צריכה לדון עם האנדוקרינולוג שלך וכמה זמן את זקוקה לבידוד תלוי במנה שתקבלי אשר תלויה בקליטה של יוד אשר נבדקת ונקבעת לפני הטיפול.
    רוב בתי חולים מאשפזים רק מקרים בהם הטיפול ניתן לסרטן ולא לפעילות יתר מאחר ואז מדובר במנות גדולות יותר.
    לגבי האפשרות של תת פעילות היא נחשבת להצלחה טיפולית אך לעיתים התת פעילות לא תתפתח לאחר הטיפול ולא תזדקקי לELTROXIN
    מומלץ לא להכנס להריון 6 חודשים לאחר הטיפול ולא ידוע על מומים או בעיות להכנס להריון לאחר מכן
    אם את קוראת אנגלית קיים אתר של האיגוד האמריקאי לבלוטת תריס: WWW.THYROID.ORG
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

י
    26/12/2009

ועל ההכוונה לאתר. אבדוק אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו