יתר פעילות בלוטת תריס וברקע השימוטו

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• יתר פעילות בלוטת תריס וברקע השימוטו
    ס.ד
    31/12/2009

שלום רב,
    אני בת 33, אמא לשניים. מאובחנת במחלת השימוטו, מאז הלידה הראשונה שלי לפני כשנתיים וחצי, ומאז נטלתי אלטרוקסין עד מינון של 100 מ"ג בכל יום בשבוע. במהלך ההריון השני, ירד ערך ה- TSH לגבול התחתון ולאחר הלידה שהייתה לפני שלושה חודשים, הערך ירד ל 0.20 . בעיצת האנדוקרינולוג הורדתי לפני חודשיים מינון אלטרוקסין ל100 מ"ג שלוש פעמים בשבוע בלבד. עכשיו, חודשיים לאחר המינון הנמוך יותר, עשיתי בדיקות דם, ונראה כי ה-TSH ירד אפילו עוד יותר. להלן התוצאות העכשוויות:
    TSH=0.06
    T3Free=6.0
    T4frree=16.4
    כתוצאה מכך מספר שאלות:
    א. האם התוצאות למעשה מצביעות על פעילות יתר של הבלוטה, ואם כן, האם יכול להיות שאינני סובלת עוד מהשימוטו (נאמר לי שזה לתמיד...)
    ב. מהו המינון המומלץ לדעתך?
    ג. למרות שהיה מצופה שארד מאד במשקל עקב פעילות היתר, למעשה אני חשה תאבון מוגבר מאד, ועליתי די הרבה בחופשת הלידה הזו...היתכן?.. כמו כן, גם בנושא העייפות, אני חשה מאד עייפה, וחשבתי שביתר פעילות יש דווקא תחושת עוררות מוגברת, אז משהו לא מסתדר לי כאן...
    הרבה הרבה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתר תריסיות

ד''ר זהר לנדאו
    31/12/2009

א. מאחר ואת נוטלת טיפול בשלב זה אי אפשר להסיק לגבי יתר תריסיות
    ב. הערכים הללו אינם מעידים על יתר תריסיות. FT4 שלך תקין ובמצב זה אין את סימני יתר התריסיות. התסמינים שאת מתארת מאד אופייניים לתקופה שלאחר לידה. לגבי העייפות כדאי לבדוק את רמת ההמוגלובין ולקחת ברזל לפיהצורך.
    ג. לגבי מינון - אנא פני לרופא המטפל שלך שוב להערכה
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו