מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת סוכר בעייתית?אלי10/01/2010
ד.נ. לבקשתך, אני חוזר על שאלתי, עם הפרטים הקשורים בה. אני בן 75, מצב כללי טוב, משקל תקין (180/65), עוסק בפעילות גופנית יומיומית משמעותית, ומשתדל לאכול מאוזן, עפ"י המלצות הדיאטנית. עם זאת, יש לי יל"ד, המאוזן בתרופה אחת, LDL מחושב ברמה של 90-95 (בעזרת סטטין 10 מ"ג). טריג' - 69. רמת סוכר בדם הייתה בעבר תקינה - בשנת 2009 ברמה של 90-85 (3 בדיקות), המוגלובין מסוכרר בשנה הנ"ל היה - 6.1-5.8. אבל בבדיקה אחרונה הגיע סוכר בצום ל-103, והמוגלובין מסוכרר - 6.1. האם לדעתך יש צורך, בנסיבות דלעיל, בנקיטת צעדים מיוחדים למניעת ערכים גבוהים יותר בעתיד? אודה על תשובתך. בברכה, אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי סוכר
ד''ר זהר לנדאו12/01/2010שלום רב,
נראה כי מצבך הבריאותי טוב מאד וערכי לחץ הדם והשומנים תקינים.
כמו כן אני מבינה שאתה שומר על תזונה טובה.
ברמת גלוקוז מעט גבוהה (בין 100 ל - 126 מג' לדציליטר) ניתן לעשות העמסת סוכר.
אין הנחיות חד משמעיות לגבי טיפול במצב גבולי זה.
כדאי לשוחח עם הרופא שלך ולשקול טיפול תרופתי, במטפורמין למשל.
חשוב לציין כי במצב כמו שאתה מתאר אין דרך אחת בה פועלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)