מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היפו פארתירואידיזם בהריוןמורן17/01/2010
אני בשבוע 29+5, נמצאת במעקב הריון במרפאה להריון בסיכון גבוה. וזאת עקב מחלה שמלווה אותי מגיל 13. אני סובלת מ- היפו פארתירואידיזם. כמו כן, רמת הסידן שלי כרגע היא 7.4, זרחן- 4.8.
אני לוקחת 3 פעמים ביום 3 כדורי קלטריק(סידן), 1.5 מ"ג כדורי אלפא D3.
כמו כן, בעקבות הבעיה, הפנו אותי לעשות סקירה מכוונת למוח העובר.
הממצאים: מבנה מח תקין ללא עדות לדמם תוך מוחי סוטוטרת עדענות ותקינות, פונטנלה אחורית תקינה. במהלך הבדיקה עיקום עצמות הגולגולת בלחץ קל של המתמר המתאים לקלציפיקציה נמוכה של העצם. רושם לעצמות גלגלת וצלעות בעלי הד אקוגי דק מהרגיל. עצמות ירך במבנה תקין. מבנה הלב תקין.
לפיכך יש לי מס' שאלות:
1. האם הממצאים האלה מעידים כי הבדיקה תקינה? מה המשמעות וההשלכות שעשויות להיות לממצאים אלה?
2. האם כדאי להגדיל את מינון התרופות כדי שהסידן יעלה?
3. האם עצם העובדה שיש לי סידן נמוך אומרת בהכרח שיש לעובר שלי סידן נמוך?
4. לאור הבעיה שלי, האם כדאי לשקול ניתוח קיסרי?
5. האם בעיה זו יכולה לגרום ל- PT (קרישיות דם) גבוהה? (כי ה- PT שלי הוא 75% או 1.2.
6. איך קוראים בשפה הרפואית לבדיקה שמטרתה לבדוק סידן בשתן?
7. באופן כללי, איך יכולה להשפיע הבעיה שלי על העובר?
תודה רבה
מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפופרהתירואידיזם
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/01/2010שלום
את צריכה מעקב צמוד של אנדוקרינולוג במשך ההריון.
לא ציינת מה רמת אלבומין אך לאחר התאמה זאת במידה ורמות סידן עדיין יהיו נמוכות יתכן והיה צורך לשנות מינון.
אני ממליצה לבדוק גם רמות ויטמין D (25OH אשר הנה נמוכה ברוב האוכלוסיה ויש מקום לטפל במידה והרמות נמוכות.
לגבי מדדי העובר: איני יכולה לחוות דעה מאחר ולא מדובר בתחום שלי וכדאי לשאול את הגינקולוגים .
לאיסוף שתן לסידן אין שם מיוחד פרט ל: איסוף שתן לסידן ל-24 שעות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)