סכרת או לא ???

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סכרת או לא ???
    עדי
    31/01/2010

שלום,

אני בת 29, עשרה חודשים לאחר לידה עם סכרת הריונית מאוזנת ע"י דיאטה בלבד. לאחר הלידה המשכתי לבצע ניטור עצמי והערכים שעתיים אחרי אוכל תמיד היו גבוהים (בין 150 ל-170) פניתי לרופאת סכרת בקופ"ח שהפנתה אותי לביצוע העמסת סוכר 75 ג'. הבדיקה הראתה תוצאה תקינה בצום ושתי תוצאות לא תקינות שעה ושעתיים אחרי העמסה - מעל 200 ! לפי בדיקה זו הרופאה קבעה כי יש לי סכרת ועליי להתחיל בדיאטה ואולי גם טיפול בכדור וכמובן לבצע ניטור כ-5 פעמים ביום. יש לציין כי המוגלובין A1C תקין 5.2.
    פניתי גם למטבולוג בקופה וזה טען כי אין לי שום סכרת והערכים בניטור "לא כאלו נוראים" ושעליי להפסיק לבצע ניטור מכיוון שאין שום צורך בכך.
    עד היום כל הבדיקות שעתיים לאחר צום תמיד גבוהות מ-120 ומגיעות אף ל-170.
    אני מבולבלת ולא יודעת האם יש לי סכרת או לא ?

אודה לתשובה מקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכרת או לא ???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות העמסת סוכר

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/01/2010

שלום
    לפי העמסת סוכר ערך מעל 200 שעתיים לאחר השתיית התמיסה מצביעה על סוכרת אך לצורך האבחנה נדרשות שתי בדיקות לאל תקינות (בדיקה בצום מעל 126, AIC מעל 6.5% או 200 לאחר העמסת סוכר). ניתן לחזור על העמסת סוכר אך העיניין הוא די סמנטי: במידה ואין לך סוכרת אז יש לך הפרעה במשק הסוכר המתקרבת לכך : בכל מקרה אם את לא בהריון כעת אז אין צורך בניטור סוכר יומי ובטח לא 5 פעמים ביום.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו