אדמומיות על הבטן וחשד לקרצינואיד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אדמומיות על הבטן וחשד לקרצינואיד
    דניאל
    20/02/2010

שלום,

אני בחור בן 21, כבר כמעט שנתיים שאני סובל ממגוון תסמינים חוזרים ונשנים הכוללים בין היתר פריחה אדומה על איזור הבטן, החזה העליון או הצוואר שמופיעה מספר דקות ונעלמת. בנוסף לכך דבר מחשיד לגבי גידול נוירואנדוקריני (במיוחד גליקוגנומה) הוא שלאחרונה אני מבחין בפסים אדומים על פני הבטן באזורי קפלים שמשאירים אחריהן כתמי פיגמנטציה כהים!!!
    יש לציין שבדיקת HIAA-5 תקינה, גלוקוז 103 בצום, פריטין 22, בילירובין מוגבר עד 2.8 מ"ג (רובו בלתי ישיר- 2.3).... מחכה כעת לתוצאת בדיקת כרומוגרנין A שביצעתי לפני מספר ימים.

תודה ואשמח לדעת מה משמעות התסמינים והאם באמת מעידים על גידול נוירואנוקריני? אם כן, איזו בדיקת הדמייה עליי לבצע כדי לאבחן זאת? (יש לציין CT בטן ללא הזרקת יוד תקין פרט לוריד נבוב תחתון מורחב)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול נאורואנדוקריני

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    21/02/2010

שלום
    מטבע הדברים בירורים כאלו הם מסובכים והסבירות שאכן מדובר בגלוקגונומה אשר הנו גידול נדיר יחסית בו הפריחה אינה מופיעה למספר דקות וקיימת גם עליה בערכי סוכר.
    ההדמיה הראשונה היא CT עם חומר ניגודי מכוון ללבלב.
    תופעה אחרת יכולה להיות תופעה אלרגית .
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו