מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילותאמא12/10/2007
שלום רפופסור הבת שלי חוותה טראומה איומה בצבא ולא טיפלה בזה ובהמשך השירות שלה היא עברה ניתוח להוצאת חצי בלוטת תריס האונה הימנית שעליה היה גויטר גדול מאוד ופראדירואיד כי הפרופסור שניתח אותה קבע שהיא קשה ונפוחה.
במשך שירותה סבלה בתי כ"כ נראה מדלקת גרון כרונית ובלוטת השקד שלה עד היום נפוחות (שנה וחצי אחרי שיחרור מהצבא)
אחרי הניתוח התחלה לסבול מתת פעילות בבלוטת התריס אך הסידן היה בסדר גמור.
כעת היא מקבלת אלתרוקסין במינון של 100 ליום. לבתי לציין יש הפרעות קצב מסוג SVT ופלאטר (ריפרוף פרוזדורים) בלי שום קשר לבלוטת התריס.
לאחרונה התגלה לי כי בתי הפסיקה לקחת את הכדורים של בלוטת התריס כי כשהיא נמצאת בתת פעילות בינונית וקשה אין לה הפרעות קצב וזה מונע ממנה כאב לדעתה.
ךציין כי כשהיא לקחה את הכדורים היה הייתה מיוצב מבחינת בלוטת התריס אך הסידן היה מאוד גבוה בדמה (13.5) כעת בתת פעילות בינונית יש לה סידן בסדר גמור (9.4)
אני חוששת כי בתי עלולה למות או לשקוע בקומה כתוצאה של אי לקיחת הכדורים. מה אפשר לעשות בנידון?
לציין כי בתי נשלח לפרופסור אלדר וגם פרופסור גליקסון ואף לפרופסור בלסן ששלושתם מומחים להפרעות קצב ואף אחד מהם לא מצא פיתרון תרופתי לבעיה משום ל"ד הנמוך שיש לבתי. לציין כי עקב הטראומה היא לא מעוניינת לעבור ניתוח נוסף ולדעתה ניתוח של בלוטת התריס היה מיותר גם הוא (את הניתוח קבע צריך לעשות פרופסור קראוס וד"ר עדנאן)
אנא עזור לי בבקשה פרופסור מה אפשר לעשות בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות
פרופ' רפאל לובושיצקי14/10/2007תת תריבסיות סבעקבות נתוח תריס קלה לאזון ובדרך כלל אינה מהוה בעיה. בעיות יכטלות לצוץ כאשר יש בנוסף בעיות קרדיליות נפרדות. זה דורש מיומנות רבה וניסיון מצד האנדוקרינולוג לאזן. יחד עם זאת להפסיק את הטפול כליל לא רצוי.
אשמח לעזור לבתך באם תפנה אלי להתייעצות.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)