תת פעילות בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס
    תמר
    09/03/2010

אני בת 22 סובלת מאבנים בכיס מרה - לפני כשבועיים הייתי במיון בשל התקף של הכיס מרה ובבדיקות התגלה בעיה בתפקוד של הכבד (בדיעבד התברר שזה בגלל ההתקף)
    אך עשו לי גם בדיקות של בלוטת התריס: 
    לפני כשבועיים חזרו לי בדיקות דם עם TSH-111 T3-0.90 T4-5.2 בבדיקות חוזרות כלפני שבוע
    TSH-133 T3-0.67 T4-5.2
    אך בבדיקות שעשיתי בדצמבר הTSH היה תקין 2.08
    הרופא משפחה ישר רשם לי אלטרוקסין 200 למשך שבועיים אמר לי שאני יסבול מזה כל החיים ולא הפנה אותי לאנדוקרינולוג
    היום הרופאה המחוזית של הקופת חולים שלי ביקשה חוות דעת מאנדוקרינולוג כדי לאשר ניתוח לכריתת כיס מרה.. ואמרה לי שלא בטוח שזה תת פעילות- יכול להיות שזה דלקת שיוצרת תת פעילות
    אני נורא מבולבלת ויש לי עוד שבועיים עד התור לאנדוקרינולוג
    יכול להיות שתוך חודשיים הבלוטה נהרסה לי? כי לפני חודשיים היא הייתה תקינה...
    יכול להיות שהיא גם הושפעה מההתקף?
    מה זה דלקת? האם היא עוברת מתישהו?
    אשמח אם תשאירו לי קצת אינפורמציה לגבי זה...
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך..

תמר
    09/03/2010

רציתי לציין כי גם בכל בדיקות הדם משנת 2005 הTSH שלי תקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/03/2010

שלום
    אכן קיימת תת פעילות. האם בעקבות דלקת (ולא של כיס המרה) או מסיבה אחרת קשה לדעת.
    המינון של ELTROXIN הוא 1.7 מיקרוגרם לק"ג. לפי זה מחשבים את המינון הרצוי, אשר לרוב הנו פחות מ-200.
    לוקח זמן עד שTSH חוזר לנורמה (כחודש וחצי עד חודשיים) וקיים שיקול עד כמה הניתוח של כיס מרה דחוף. ללא ספק אלו דברים שצריך לדבר גם עם אנדוקרינולוג ועם הכירורג לגבי דחיפות הניתוח
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו