תוצאות בדיקת אולטרסאונד בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת אולטרסאונד בלוטת התריס
    גיא
    10/03/2010

שלום רב,
    אני חייל בסדיר ואובחנתי כחולה בפעילות מוגברת של בלוטת התריס (גרייבס), נשלחתי לעשות אולטרסאונד בלוטת התריס והתוצאות הן:

ימין: אונה ימנית של בלוטת התריס תקינה בגודלה, מרקמה מעט בלתי הומוגני, הודגמה זרימת דם מוגברת בתוכה. אין רואים בלוטות לימפה מוגדלות.
    שמאל: אונה שמאלתי של בלוטת התריס תקינה בגודלה, מרקמה מעט בלתי הומוגני, הודגמה זרימת דם מוגברת בתוכה. שתי בלוטות לימפה מעט מוגדלות 1.2 ס"מ.

איסטמוס: עובי גבולי 0.4 ס"מ.

קבעתי תור לאנדוקרינולוג, אולם יש להמתין זמן ממושך עד התור ולכן אני מבקש עזרה בפיענוח התוצאות. האם יש חשש לגידול סרטני? מה משמעות בלוטות הלימפה המוגדלות? עד כמה זה מסוכן? יש לציין שאני לוקח כדורי מרקפטיזול כבר חודש ימים.
    תודה רבה על המענה.
    גיא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוספת פרטים

גיא
    10/03/2010

בצד שמאל כתוב גם: שתי בלוטת לימפה מעט מוגדלות על 1.2 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין, סמוך לוריד ג'וגולרי.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US של בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    12/03/2010

שלום
    התיאור של הUS אינו מחשיד בממאירות.
    קשריות לימפה בצוואר לעיתים נובעות ממחלה וירלית. מראה סונוגרפי תקין אומר שהן קשריות ראקטיביות: בקיצור: שום דבר לא חשוד
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו