מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תירואיד מוגדלליאת16/03/2010
שלום רב,
עקב קשיי נשימה מהם אני סובלת זמן רב וארוע חד פעמי של התעלפות, נבדקתי על ידי רופאה במיון שמיששה תירואיד מוגדל. הופניתי לרופא משפחה שביצע בדיקות דם של תפקודי הבלוטה ולהלן התוצאות:
tsh - 2.65 mlu/l
Free Thyroxine (FT4) - 14.1 pmol/l |
Triiodothyronine Free FT3 - 4.86 pmol/l
Thyroglobulin-TM - 84.2 ng/ml
Thyroglobulin Ab - קטן מ - 20 iu/ml
מטריד אותי הממצא של ה Thyroglobulin-TM. לא מצאתי בשום מקום הסבר וערכי נורמה לבדיקה זו.
אודה על הסבר משמעותן, עד לתור הנקבע לי אצל אנדוקרינולוג (בעוד כשבועיים). האם יש צורך בבדיקות נוספות?
תודה רבה רבה
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר זהר לנדאו16/03/2010שלום רב,
תירוגלובולין הינו חלבון המצוי בבלוטת התריס.
בדיקה זו חשובה במצבים מסויימים במעקב אחר טיפול בבלוטה או כריתה של הבלוטה כדי לראות שרמתו אפסית.
במקרה שלך אין לכך משמעות.
שאר הבדיקות שאת מציינת תקינות.
במידה והבלוטה שלך מוגדלת אני מניחה שיפנו אותך לביצוע אולטרה - סאונד של הבלוטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא באולטרסאונד שמעורר שאלות
ליאת24/03/2010שלום רב!
בהמשך לפנייתי, אכן בוצע לי אולטרסאונד בבלוטת המגן. ממצאים: בלוטת התריס בגודל תקין, לא הודגם ממצא מוגדר. ווסקלוריזציה תקינה. בלוטת לימפה בודדת בצצואר שמאלי תחתון באורך כ - 14 מ"מ ורוחב עד 5 מ"מ עם הילוס וצורה תקינים. אני לתומי חשבתי שהתוצאות תקינות וכשרופא המשפחה אליו הלכתי שאל לגביהם כי הוא צריך להיכנס לאינטרנט בשביל לשלוף את הבדיקה, עניתי לו שתקין. היום, כשהלכתי לרופא ריאות להמשך בירור לגבי קוצר הנשימה שלי, הוא ראה את הפיענוח ואמר שיש לראות אנדוקרינולוג דחוף ולפי דבריו, כאשר בלוטת לימפה הינה מעל 1 ס"מ יש מקום לשאול שאלות.... במיוחד כאשר התירוגלובולינים מוגברים (84.2). כשביקשתי יותר מידע, טען (בצדק) כי זו אינה מומחיותו והפנה אותי לאנדוקרינולוג. אני בלחץ... ממש בלחץ... במיוחד בגלל החג המתקרב וחוסר הוודאות. אני גם ממש לא מרגישה טוב, חלשה, עייפה, כפות ידיים נפוחות, קוצר נשימה, חוסר ריכוז .... אודה אם תוכלו, ולו במעט, לתת לי כיוון לגבי הממצא ולמה מחשיד, כמו גם המלצה להמשך בירור. תורים לאנדו לפני החג ממש לא בנמצא ואני כבר חשבתי או ללכת לפרטי או להתיישב במכון האנדו עד שיקבלו אותי... תודה רבה מראש וסליחה על האורך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא באולטרה-סאונד
ד''ר זהר לנדאו25/03/2010שלום רב,
בלוטת התריס תקינה.
קשרית הלימפה הזו אינה חריגה כלל.
לדעתי, הסימנים שאת מתארת אינם קשורים לבלוטת התריס.
נראה לי שאת יכולה להרגע וללכת לאנדוקרינולוג בשקט אחרי החד.
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)