תוצאות חריגות בהריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תוצאות חריגות בהריון
    הריונית בלחץ
    19/03/2010

שלום לד"ר,

אני בהריון שבוע 22, מטופלת באלטרוקסין 700 מ"ג בשבוע בעקבות ניתוח להסרת גידול פפילרי קרצינומה לפני 3 שנים (כרתו לי רק את אונה שמאל אבל בכל זאת מטופלת בכדור כדי לדכא את הבלוטה).
    עד עכשיו ערכי הבדיקות היו תקינים אבל בבדיקה לפני שבוע התקבלו התוצאות הללו:

TSH = 0.902 (נורמה מ-0.40-4.0)
    T3 = 283 (נורמה 84-179 ז"א שיצא לי גבוה)
    FT4 = 0.418 (נורמה 0.80-1.90 ז"א שיצא לי נמוך)

זה נראה לי תוצאה לא טובה, בעיקר הFT4 הנמוך. מה המשמעויות שיכולות להיות לזה על העובר ומה כדאי להמשיך ולעשות עם מינון הכדור עד סוף ההריון? אני בצבא והרופא שם לא ידע לענות לי והפנה אותי למומחה אבל יש לי תור רק לעוד חודש ואני מאוד לחוצה!!!

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות חריגות בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/03/2010

שלום
    אכן מוזר שרמת FT4 כה נמוכה.ממליצה לחזור על הבדיקה ובמידה וניתן אף במעבדה אחרת.
    רמת TSH תקינה (הרי אצלך אף רמוי שתהיה נמוכה יותר) וכמו כן TT3 מוגבר אשר מתאים למצב הריון. כדאי לחזור על הבדיקה ואז להתייעץ עם האנדוקרינולוג שלך.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

הריונית בלחץ
    19/03/2010

תודה.
    באם רמת הFT4 נשארת נמוכה מה יכולות להיות ההשפעות על העובר?
    התור שלי לרופא רק בעוד חודש ואני רוצה להבין בינתיים את המשמעויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמות FT4 נמוכות

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/03/2010

שלום
    קשה לי להגיד לך מהמשעות. כדאי לבצע בדיקת TSH FT4 וFT3 (ולא TT3 אשר לרוב גבוה בהריון)
    תלוי ברמת FT3 TSH . בכל מקרה רצוי שרמות FT4 יהיו תקינות בהריון אך קיימים מצבים שלעיתים דוקא FT3 גבוה וFT4 מעט נמוך.
    איני יכולה לענות על שאלה זאת ספיציפית לגבייך מבלי לדעת את כל הנתונים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו