האם יש לי סוכרת?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• האם יש לי סוכרת?
    יעל
    19/03/2010

שלום רב,
    אני בת 30, ללא עודף משקל, בת לאב חולה סוכרת סוג 2.
    ילדתי לפני כחצי שנה, כאשר בהריון אובחנה אצלי סכרת הריון שאוזנה יפה בדיאטה והתאפיינה בעיקר באפיזודות של היפו (משהו שאני סובלת ממנו כבר שנים).
    מאז הלידה הפסקתי לשמור על תזונה לצערי. בבדיקת העמסת סוכר 75 גר' התוצאה היתה בצום 87, ואחרי שעתיים 42. הרופאה אמרה שיש להתייחס לכך כאילו אין סוכרת. A1C עשו לי רק בהריון ולא לאחריו.
    לאחרונה התחלתי להרגיש בערבים ובלילות יובש חזק בפה וצמא, ובעקבות השתיה המרובה גם השתנה מרובה... בנוסף גיליתי שאחד מתסמיני הסוכרת הוא החלמה איטית של פצעים, דבר שמאפיין אותי שנים רבות. לאחר שהרגשתי לא טוב מדדתי בגלוקומטר את רמות הסוכר, שיצאו שעה אחרי אוכל 240, ובמקרה אחר 186. בבוקר התוצאה היתה 105.

מה לעשות? כיצד להתייחס לכך?

תודה רבה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי סוכרת?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכרת

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/03/2010

שלום
    לפי הנתונים בגלוקומטר המצב מתאים למצב ביניים בין תקין לסוכרת אך צריך לבצע בדיקות אלו במעבדה ולכלול AIC.
    במידה והעמסת סוכר בוצעה לא בחצי שנה אחרונה וכעת עלית במשקל יהיה מקום לשקול שוב ביצועה.
    בכל מקרה צמאה מרובה והשתנה מרובה אינן נובעות מערכי סוכר כפי שתארת.
    אני ממליצה שתייעצי אם אנדוקרינולוג או עם רופא משפחה שלך.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו