תת פעילות בלוטת התריס בתחילת הריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס בתחילת הריון
    הילה
    29/03/2010

אני סובלת מתת פעילות קלה של בלוטת התריס, TSH כ- 7.5, יתר הערכים שקשורים תקינים.
    אני בהריון בשבוע 6 מ- IVF עם שלישיה (כשכרגע שק הריון אחד פחות מפותח כך שיש סיכוי שיפסיק להתפתח ויספג) ולוקחת אלטרוקסין, מיד עם גילוי ההריון למרות האלטרוקסין עלה לי חזרה ל7 ומשהו אז העלו לי את המינון ואחרי כמה ימים עשיתי שוב בדיקה וירד ל4 ומשהו והעלו לי עוד את המינון כדי שירד עוד כי הבנתי שבהריון חשוב שיהיה בסביבות 1.5 למרות שגם 4 זה בתוך הסוגריים.
    נאמר לי לעשות בדיקה חוזרת רק 3 שבועות מהבדיקה הקודמת ואני חוששת שזה יהפוך ליתר פעילות כמו לפני שנה שהתחלתי עם הכדורים וירד לי ל-0.35.
    האם זה לא מסוכן שיהיה יתר פעילות???? מבחינת התפתחות העובר?
    אני יודעת שתת פעילות מסוכנת כי אז לעובר יכול להיות חסר ההורמון לשם התפתחות המוח שלו כי לאם חסר והוא לוקח ממנה אז מפחדת שגם מצב הפוך של יתר פעילות מסוכן ועד שאעשה שוב את הבדיקה ויגיע התור שלי בעוד שבועיים וחצי זה יהיה נמוך מידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת תריס בהריון

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/03/2010

שלום
    אכן חשוב שתפקודי בלוטת תריס יהיו מאוזנים בעיקר בטרימסטר הראשון להריון. רצוי שהTSH יהיה פחות מ-2.5 בטרימסטר הראשון . את השינויים במינון לרוב מבצעים כל 3 -4 שבועות לפחות.
    בכל מקרה מינון יתר קל של ELTROXIN בהריון אינו מסוכן.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו