תת פעילות בלוטת התריס בהריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס בהריון
    אורית
    01/04/2010

שלום רב

אני די לחוצה, כיוון שהבנתי שבהריון צריך להיות TSH לא מעל 2.5. ואצלי הוא מההתחלה גבוה:

לפני 3 חודשים, בחודש השני של ההריון שלי עשו לי בדיקת TSH שיצאה- 5.19 ובדיקת FT4 שיצאה 16.
    לאחר חודש נאמר לי לחזור על הבדיקה והתוצאות יצאו-TSH- 3.79 ,
    FT4- 15.7
    FT3- 4.6
    ורופא הנשים אמר שלא צריך יותר מעק כיוון שהתוצאות בסדר.

השבוע (לאחר חודשיים מהבדיקה הקודמת)- הרופא אמר לי לעשות שוב את הבדיקה (אני כבר בחודש חמישי) יצא- TSH- 4.01 (ערכי נורמה 0.27-4.2)
    FT4- 12.66 (ערכי נורמה 12-22)
    FT3- 3.7 (ערכי נורמה 3.5-6.5)

אומנם ראיתי שכל הערכים בתוך הטווח, אך ממש על הגבול.
    1. האם יכול להיות שהתפתחות העובר ניזוקה באופן כלשהו עקב זה שה- TSH היה גבוה בשליש הראשון מ-2.5?
    2. מדוע ערכי ה-FT3 וה- FT4 יורדים אצלי עם הזמן עוד ועוד? האם אני צריכה לקבל טיפול כלשהו תרופתי?

אודה על תשובכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת תריס בהריון

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/04/2010

שלום
    סביר להניח שלא נגרם נזק לעובר. הדבר החשוב הוא שרמות FT3 תקינות.
    לגבי הירידה בFT4 במשך ההריון זהו דבר שכיח ובמידה ואין עליה מקבילה של TSH אז אין צורך לטפל. הבדיקות שלך מאד גבוליות. כדאי להתעייץ עם אנדוקרינולוג לגבי הצורך בטיפול או לא.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

אורנה
    02/04/2010

קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה.
    שאלתי היא- כתבת סביר להניח שלא נוצר נזק - מה זה אומר שכן יש סיכוי לנזק או פגיעה באינטיליגנציה?
    אני ממש מבולבלת ולחוצה, שכן כבר בשבוע בשביעי כשהגיעו התוצאות הראשונות התקשרתי דחוף לרופא נשים בלחץ והוא הרגיע אותי ואמר שזה בסדר ולא צריך טיפול, רק לחזור על הבדיקה שוב בעוד חודש. ולאחר חודש אמר שזה בסדר להפסיק בכלל מעקב.(כי ה-TSH יצא 3.79).. האם לא היה צריך להמשיך במעקב ולהתחיל טיפול?
    האם טיפול בשלב הזה של ההריון עוד יכול להועיל בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת תריס בהריון

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/04/2010

שלום
    לא סביר שנגרם נזק. מה המשעמעות של עליות קלות של TSH כאשר T4 בגדר הנורמה הנורמה נחקר כעת ולכן אין לי תשובה מדויקת אם הטיפול בELTROXIN מועיל או לא ולכן הגישה של לעקוב או לטפל הנן נכונות באותה מידה ותלוי בגישה של הרופא המטפל. לעומתזאת ברמות גבוהות יותר של TSH אכן נהוג לטפל. האם טיפול בטרימסטר השני או השלישי עוזר? עוד פעם במידה וTSH מאד מוגבר (מעל 10 אז כן) במידה וערכים תקינים יחסית אז לא כולם מתחילים טיפול. ההמלצה של האיגוד האנדוקריני האמריקאי הוא שרמת TSH תהיה מתחת ל2.5 בטרימסטר הראשון ומתחת ל-3 בטרימסטר שני ושלישי אך רוב הרופאים עדיין לא מקפידים על כך מתוך העדר הוכחות שזה אכן נחוץ.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה לך על התשובה המפורטת

אורית
    03/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה...

אורית
    04/04/2010

קודם כל שוב תודה, מאוד הרגעת אותי...
    ועוד שאלה קטנה-
    בגלל שאני גם אנמית הרופא נשים אמר לי לקחת שני כדורי פרנטל ביום. שמתי לב שבכל כדור יש 220 מק"ג יוד, כך שביום אני לוקחת 0.44 מ"ג יוד. הבנתי שיוד איננו טוב לתת פעילות של בלוטת התריס. האם במצב שלי, עם תת פעילות קלה, בלי טיפול, בהריון, זה בסדר?

תודה מראש וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    05/04/2010

שלום
    אני לא בקיאה בתכולה של כדורי PRENATAL אך לרוב רצוי לקחת ברזל בנוסף ולא לקחת שני כדורים של מולטיויטנים בשל הבעיה שציינת: את הרי לא זקוקה ל440 מיקרוגרם של יוד ליום.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו