מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות חריפה של בלוטת התריסחזרתי12/04/2010
שלום רב,
אני סובלת מזה כ- 6 שנים מתת פעילות בלוטת התריס. התחלתי טיפול באלטרוקסין לראשונה בשנת 2007 כאשר רציתי להיכנס להריון. בהתחלה התחלתי לפי הוראת רופא במינון של 50 מ"ג ולאט לאט המינון עלה, כאשר ניכנסתי להריון ב- 2008 , הגדילו לי את המינון ל- 150 מ"ג, במהלך ההריון בלוטת התריס היתה מאוזנת.
לאחר שילדתי, עפ"י הממצאים בבדיקות הדם, תת הפעילות הפכה ליתר פעילות ( להלן התוצאות מה- 30.7.09 - TSH - 0.03 , FT4 - 22.2).
המשכתי ליטול אלטרוקסין במינון של 150, עד שבבדיקות דם חוזרות מה- 26.11.09 התקבלו התוצאות הבאות : TSH - 41.26, FT4 - 16.2.
רופאה אנדוקרינולוגית העלתה לי את המינון ל- 200 מ"ג ביום, בתקופה זו ניכנסתי להריון שני (אשר נגמר בהפסקת הריון יזומה).
מאז אני נוטלת אלטרוקסין 200 מ"ג. לאחרונה ביצעתי שוב בדיקות דם ולהלן התוצאות מה- 7.4.10 - TSH - 111.51 , FT4 - 5.3.
הבנתי שהממצאים האחרונים מאוד מפחידים, ושזה מראה על תת פעילות חריפה,-
1 . האם עלי לפנות לאנדוקרינולוג להעלאת המינון ?
2. מה המשמעות של הממצאים הללו?
3. למה יש קפיצות כאלו מתת פעילות ליתר פעילות וחזרה מתונה כ"כ לתת פעילות?
מצטערת על האורך ואודה למענה
אודה מאוד למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס
ד''ר זהר לנדאו13/04/2010שלום רב,
הבדיקות שלך מעידות על תת פעילות של בלוטת התריס.
מוזר לי שערך ה - TSH כל כך גבוה תוך כדי טיפול במינון אלטרוקסין שאת מציינת.
לעיתים יש מעבר מיתר לתת פעילות של הבלוטה (או להיפך). זהו דבר מוכר וידוע.
את צריכה לפנות לאנדוקרינולוג בהקדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)