מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יתר פעילות בלוטת התריסאלמוני14/04/2010
ד''ר רוזני אברמוף-נס שלום רב,
אני בן 40 לא מקבל תרופות באופן קבוע.עושה ספורט ולאחרונה מרגיש אנרגיות גבוהות ונמוכות.
לפני כחודש ה TSH שלי היה 0.52 ולפני 10 חודשים היה 1.55
בקשתי מרופאת המישפחה לעשות בדיקה של T3 ו T4 בגלל מגמת הירידה,ולא קבלתי אישור אז עשיתי באופן פרטי אתמול בדיקות
בדיקת דם ולהלן התוצאות.
TSH 0.12
THYROXINE T4 FREE BLOOD 1.41
TRIIDOTHRONINE T3 TOTAL BLOOD 147.48
חשוב לי לציין שבבדיקה מלפני כחודש WBC היה 3.1 ירד בהשוואה ל 4.1 מלפני 10 חודשים.
אני מוטרד מאוד מהתוצאות,
אשמח לחוות דעתך בעיניין
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/04/2010שלום
אכן קיימת ירידה בTSH אם כי עדיין לא קיימת פעילות יתר גלויה מאחר וFT4 וTT3 עדיין תקינים (האם FT4 הנו 14 ולא 1.4: מה גבולות הנורמה?)
קודם כל צריך לודא שלא קיימת חשיפה ליוד (אכילת סושי, תוספי מזון או תרופות המכילות כמות גדולה של יוד) אשר מחמירה את המצב.
ההמלצה היא: לבצע מיפוי בלוטת תריס ובסמוך לבצע בדיקת TSH FT4 FT3 ונוגדנים לבלוטת תריס (TPOAB TBAB) ועם התוצאות לפנות לאנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה, להלן תוספת
אלמוני15/04/2010ד"ר רוזני אברמוף -נס שלום רב,
אני מאוד מודה לך על תשובתך המהירה,
T4 FREE BLOOD התוצאה 1.4 שהטווח 0.70-1.80
ב T3 הטווח היה 80-200 שהתוצאה 147.48
אני לא יודע אם לקשור את זה לירידה ב TSH
אבל לפני ככמה חודשים הפסקתי בהסכמת הרופא המטפל לקיחת ליתיוםה שנמשכה 10 שנים.
בזמן לקיחת הליתיוםרמת ה TSH היה תקין ובין 1.3-1.81
מפריעה לי שבימים האחרונים מרגיש יותר את הדופק,גם ישן פחות שעות
כנראה חלק מהסימפטומים של התופעה.
תודה מראש על התייחסותך
שלום
אכן קיימת ירידה בTSH אם כי עדיין לא קיימת פעילות יתר גלויה מאחר וFT4 וTT3 עדיין תקינים (האם FT4 הנו 14 ולא 1.4: מה גבולות הנורמה?)
קודם כל צריך לודא שלא קיימת חשיפה ליוד (אכילת סושי, תוספי מזון או תרופות המכילות כמות גדולה של יוד) אשר מחמירה את המצב.
ההמלצה היא: לבצע מיפוי בלוטת תריס ובסמוך לבצע בדיקת TSH FT4 FT3 ונוגדנים לבלוטת תריס (TPOAB TBAB) ועם התוצאות לפנות לאנדוקרינולוג.
בברכה
ד''ר רוזני אברמוף-נס
מומחית באנדוקרינולוגיה וסוכרת
שלום
בברכה
ד''ר רוזני אברמוף-נס
מומחית באנדוקרינולוגיה וסוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוספת קטנה
אלמוני15/04/2010ד"ר רוזני אברמוף-נס
אמרת לי לעשות בדיקת דם של TSH FT4 FT3 ונוגדנים לבלוטת התריס בסמוך למיפוי עצמות
הכוונה לפני מיפוי העצמות (לקחתי הפניה לבדיקות הדם והמיפוי מרופאת המישפחה)
כמו כן בהנחיות לבדיקה למיפוי העצמות רשום טסטים דינאמים באנדרוקרינולוגיה
GNRH TEST,ACTH TEST. TRH TEST
רשום שבמסגרת הבדיקה תתבצענה מספר לקיחות דם בזמנים שיקבעו על פי הוראות הרופא המפנה
ולא קבלתי כל הוראות מרופאת המישפחה.
אשמח לדעתך.
אגב רופאת המישפחה הציעה לנהל מעקב בלבד ולא לעבור מיפוי,אך אני מאוד מעריך את דעתך בעיניין ובהחלט אשקול להגיע אלייך לייעוץ בהתאם לתוצאות.
תודה מכל הלב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/04/2010שלום
מספר הבהרות:
1. אתה אמור לבצע מיפוי בלוטת תריס ולא מיפוי עצמות.
2. הוראות לבדיקות אשר יוצאות הן אוטומטיות לא קשור לבדיקות הספציפיות ל נוגדנים לבלוטת תריס: THYROID PEROXIDASE AB TPO AND THYROGLOBULIN AB TG AB
3. בהחלט המידע הנוסף של הפסקת טיפול בליתיום מסביר את השינוי ברמות הTSH.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מילים להודות לך
אלמוני17/04/2010ברור שהכוונה למיפוי בלוטת התריס ולא מיפוי עצמות, תודה על ההבהרה.
עוד שאלה אחרונה בהחלט, נראה לי שקצת נסחפתי
האם יש סיבה להמתין למיפוי בלוטת התריס עד מתן תוצאות THYROID PEROXIDASE AB TPO AND THYROGLOBULIN AB TG AB (אגב רופאה כללית הוסיפה גם בדיקת TSI)
ובהתאם לתוצאות להחליט אם לבציע מיפוי או לא ?
אני אודה לך על תגובתך, אני מאוד מוטרד מהעיניין ולצערי לא שקט אולי בשל החדרת יוד
רדיו אקטיבי לגופי ולראות השפעותיו על תפקוד הבלוטה.
אני מתנצל מראש על רצף השאלות.
שבת שלום וחג עצמאות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מילים להודות ושאלה אחרונה באמת!
אלמוני18/04/2010ברור שהכוונה למיפוי בלוטת התריס ולא מיפוי עצמות, תודה על ההבהרה.
עוד שאלה אחרונה בהחלט, נראה לי שקצת נסחפתי
האם יש סיבה להמתין למיפוי בלוטת התריס עד מתן תוצאות THYROID PEROXIDASE AB TPO AND THYROGLOBULIN AB TG AB (אגב רופאה כללית הוסיפה גם בדיקת TSI)
ובהתאם לתוצאות להחליט אם לבציע מיפוי או לא ?
אני אודה לך על תגובתך, אני מאוד מוטרד מהעיניין ולצערי לא שקט אולי בשל החדרת יוד
רדיו אקטיבי לגופי ולראות השפעותיו על תפקוד הבלוטה.
אני מתנצל מראש על רצף השאלות.
רשמתי את המייל שלי ואשמח ללבוא לייעוץ במידת הצורך לפי תוצאות הבדיקות
חג עצמאות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/04/2010שלום
ניתן לבצע במקביל מיפוי בלוטת תריס ובדיקות דם לנוגדנים. אין צורך להמתין לתשובת הנוגדנים לביצוע המיפוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)