דיזינס ובעיות שינה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• דיזינס ובעיות שינה
    גיא
    17/04/2010

בן 42. עד לפני כשנה וחצי הייתי שרוי בסטרס ובמתח במשך לא מעט שנים. לפני כשנה וחצי התחלתי לסבול מסחרחורות (לא מהסוג שהכל מסתובב, אלא יותר הרגשה כמו של שיכור). הסחרחורות נמשכות (ז.א. לא התקפים קצרים). בשכיבה ובשינה זה נעלם. בנוסף, התחלתי לסבול מבעיות שינה (התעוררות לאחר מעט שעות שינה). במשך זמן זה היו תקופות של שבועות בהן הסחרחורת נעלמה ולאחר מכן חזרה בבת אחת. עברתי בירורים שונים, בעיקר מכיוון אף-אוזן גרון (כולל MRI מח, בדיקה נוירולוגית קלינית, בדיקות יציבה שונות וכו.). בדיקות אלו היו שליליות פרט למיפוי מוח ספקט פרפוזיה שהראתה אזורים פוקליים מרובים עם פרפוזיה מופחתת בעיקר באונות פרונטוריאטליות וטמפורליות. הבדיקה הנ"ל מאוד לא מדויקת והנוירולוג החליט שאינה מעידה על כלום. רופא האאג שלי (התמחות בסחרחורות) בחר לטפל בי בקלונקס וגאבאפנטין שפותרים את בעיית השינה שלי אך לא ממש את הסחרחורות אך גם הוא מודה כי הוא לא בטוח בממצאים (שבעיקר מבוססים על מיפוי המוח ועל העובדה שאני סובל מטינטון לא קשה כבר כ 10 שנים). מכוון רופא המשפחה שלי עברתי בירורים שכללו בדיקות דם שונות – כולן שליליות, פרט לויטמין D נמוך (19) שכבר הספיק לעלות ל 28. הסוכר שלי לפני כשנתיים היה 116 אבל מאז הוא ירד ל 99 ו 89. לחץ הדם שלי תקין אך לכוון הגבוה לפעמים. אגב, נבדקו TSH T4 ו T3 שהיו תקינים. לב במאמץ תקין, ואני עוסק בפעילות גופנית. שאלתי היא – האם יש סיכוי שמדובר באיזושהי בעיה אנדוקרינולוגית? למשל אנדרנל? הרופאים שטיפלו בי לא היפנו אותי לכוון זה – אילו בדיקות הייתי אמור לעבור כדי לפסול כיוון זה? איזהשהוא רעיון אחר? אגב, יש במשפחה (לאימי) סוכרת ויתר לחץ דם. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיזינס ובעיות שינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סחרחורת ובעיות שינה

ד''ר זהר לנדאו
    17/04/2010

שלום רב,
    נראה כי נלקח לך בירור הורמונאלי בסיסי שנמצא תקין.
    התלונות שאתה מציין אינן מחשידות לכיוון בעיה אנדוקרינית.
    אני מציעה לפנות לרופא פנימאי טוב שיוכל לראות את התמונה כולה ולחשוב אם יש צורך בבירור נוסף.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו