תת פעילות בלוטת התריס בהריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס בהריון
    אנה
    02/05/2010

שלום רב.
    לפני כ 4 חודשים, התגלתה אצלי תת פעילות בלוטת התריס. הערכים היו:
    TSH 8.99
    FT4 12.4
    התחלתי טיפול באלקרטוסין במינון של 250 מק"ג לשבוע. כעבור חודשיים, תוצאות בדיקת הדם היו:
    TSH 6.06
    FT4 12
    המינון שלי שונה ל 300 מק"ג בשבוע. כעבור חודשיים נוספים (בשבוע שעבר) התוצאות היו:
    TSH 8.63
    FT4 11.1
    והמינון שוב הועלה הפעם ל 700 מק"ג בשבוע.
    כעת מתברר שאני בהריון (למרות שימוש קבוע באמצעי מניעה!) בשבוע הרביעי + 4 (לפי מועד מחזור אחרון). השאלות שלי הן:
    1. מהם הסיכונים לנזק לעובר?
    2. האם זהו מצב בו יכולים לאשר לי הפלה? (אני מאד מאד חוששת מלידת ילד פגוע. אני יודעת כי זה לא פוליטיקלי קורקט, אך איני אישה מספיק חזקה נפשית כדי להתמודד עם מצב כזה, חלילה, עם כל הצער שבדבר). אציין כי זהו הריון שני, ובבית יש לי ילד בן 4.
    תודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת תריס בהריון

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/05/2010

שלום
    חשוב לבצע בדיקות דם כאשר את נוטלת לפחות 3 שבועות טיפול ב100 מיקרוגרם ELTROXIN.
    בכל מקרה הייתי בודקת כעת רמות TSH וFT4 אך במידה ולא חלפו לפחות 3 שבועות מהמינון של 100 מיקרוגרם לא הייתי משנה דבר.
    לך יש תת פעילות קלה של בלוטת תריס וכעת את מקבלת טיפול אשר קרוב לודאי יאזן אותך. סביר להניח שלא נגרם נזק לעובר.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה והמשך

אנה
    02/05/2010

תודה על תגובתך.
    בכל מקרה, האם יש דרך לדעת במהלך ההריון האם אכן לא נגרם כל נזק לעובר? במידה ולא, ידוע לי שזכותי לפנות לועדת הפסקת הריון. השאלה היא האם המצב שלי, כפי שתיארתי אותו מהווה אינדיקיה לאישור ההפלה?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו