מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוק לעזרה דחוף!! יתר פעילות בלוטהאלמוני03/05/2010
שלום ד"ר תורגמן
ראשית תודה על העזרה ,בעבר דברתי איתך והמלצת על סידרת בדיקות.
אני בן 39 ומאוד מוטרד מתוצאות בדיקות הדם האחרונות
קבלת עכשיו תוצאות מדאיגות של בלוטת התריס
TSH היה 0.05 לפני כמה שבועות היה 0.12 (לרוב נע סביב 1.4-1.5 שקיבלתי ליתיום)
FREE FT4 היה 17.1 טווח 10.3-19.7
FREE FT3 היה 8 טווח 3.5-6.5
WBC היה 3.7
LYMPHOCYTES היה 50.9 טווח 22-43
NETROPHILS CONFIRM היה 39.9 טווח 40-75
LYMPHOCYTES CONFIRM היה 53.4 טווח 22-43
באולטרא סאונד שעשיתי לפני שנה היה יבלוטה מעט מוגדלת והמירקם היה תקין,טרם בצעתי מיפוי בלוטת התריס,קצת חושש מהבדיקה שמחדירים בה יוד לראות את ההשפעה על הבלוטה,אבל יכול מאוד להיות שלא תהיה לי ברירה ואהיה חייב לעבור.
אני הפסקתי טיפול בליתיום לפני כמה חודשים(באישור הרופא ומרגיש תנודות משמעותיות במצב רוח בתקופה האחרונה,ישן מעט שעות בלילה.מרגיש יותר את הדופק
לפני כמה ימים התחלתי לקחת אומגה 3 מדגים( האם יתכן שיש שם כמויות יוד שיכולות להחמיר את יתר בלוטת הפעילות בלוטת התריס,
חשוב לציין שבדיקות הדם הן בטרם לקיחת האומגה 3
תוצאות של
Thyroid Peroxidase Ab IU/ml
TB-Ab (Thyroid Block.Ab) %
TSI (Thyroid Stimul. Ig) %
טרם קבלתי
אני מאוד מוטרד בעיניין,
יש לי תור לאנדרוקרינולוג רק בעוד שבוע,
אשמח לתגובתך בהקדם! חשבתי אולי אפילו ללכת לפרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי כמובן אלייך סליחה על הטעות
אלמוני03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי כמובן אלייך סליחה על הטעות
אלמוני03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי כמובן אלייך סליחה על הטעות
אלמוני03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/05/2010שלום
המצב לא כל כך גרוע כפי שכבר קבענו קודם.
כדאי לעשות מיפוי של הבלוטה. החומר המוכנס הוא טכנציום ולא יוד והוא מתפרק מהר מאד. אין מה לדאוג מבחינת קרינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך,חשבתי שמשתמשים
אלמוני03/05/2010ביוד רדיואקטיבי בבדיקה ובודקים את ההשפעה שלו על בלוטת התריס,
לא ידעתי שעברו להשתתמש במקום ביוד רדיואקטיבי בטכנציום.
הייתי מאוד לחוץ לאור התוצאות ועכשיו אני רגוע הרבה יותר
אחזור עם תוצאות של מיפוי בלוטת התריס באסותא בעוד כשבוע
מאוד מעריך את העזרה שלך.
אשמח לקרוא אם יש לך הערה בעיניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלתי Thyroid Peroxidase Abנמוך מ10
אלמוני04/05/2010מה זה אומר שלא מצאו הרבה נוגדנים בבדיקה? שאין כנראה תהליך אוטו-אימוני בבלוטת התריס
אני יכול להיות רגוע עכשיו ?, יש לי בקרוב בדיקה של מיפוי בלוטת התריס
אשמח לתגובתך וסליחה מראש על ההטרדה, כנראה שאני בנוסף לצרות גם היפוכנדר
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)