מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקות חניכייםיעקב ריקלר07/05/2010
אני סוכרתי מס 2, בן 70. הסוכרת החלה אצלי בגיל 56, ואז גם החלו דלקות החניכיים אצלי. התדירות הייתה נמוכה, פעם בשנה עד פעם בשנתיים. רופא השיניים שלי טיפל בעצמו בעששת ובאבנית על השיניים בערך כל 3-6 חודשים. דלקות החניכיים היו בכל פעם בחלק אחר של הפה, והטיפול של הרופא כלל ניקוי המיקום הדלקת, וטיפול בפריו צ'יפס (אני מקווה שאני כותב השם נכון) ולעתים פעולות כירורגיות קלות במקום הדלקת. עוד עובדה, אולי חשובה, היא כי החניכיים שלי הינן במצב טוב, ואין נסיגה בעצם החניכיים.
בשנתיים האחרונות קצב ותדירות הדלקות, ושוב כל פעם בחלק אחר של הפה, לעתים בחניכיים העליונים ולעתים בתחתונים, לעתים מימין, לעתים באמצע, ולעתים משמאל.
לעתים, הרופא הוסיף גם טיפול אנטיביוטי נגד הדלקות, שהתבסס בתחילה לפני שנים, על מוקסיפן ועל אוגמנטין לחלופין, כלומר כל אנטיביוטיקה ניתנה כל שנתיים ויותר.
אולם בתקופה האחרונה הדלקות הגבירו את התדירות. הן מופיעות כעת כל שלושה חודשים, ובחצי שנה האחרונה כל חודש. והרופא החליף לי האנטיביוטיקה לאחרות מספר פעמים. אני חושש שהן כבר לא משפיעה מספיק, כיוון שהדלקות חוזרות, ואני די מיואש מן המצב. גם רופא השיניים שלי מסכים כי אני צריך חוות דעת של מי שמתמחה גם בסוכרת.
הסוכרת אצלי מאוזנת בגלל התרופות שאני לוקח המבוססות בעיקר על ג'נואט ועל נבונורום. אני לוקח גם תרופות להורדת לחץ דם, ולהורדת כולסטרול וטריגליצרידים הנמצאות בדם, ואני יכול לאמור כי הסוכרת אצלי מאוזנת (כלומר בערך 105-110 בבוקר בצום) וההמוגלובין המסוכרר הוא 6.8 בבדיקה האחרונה ו 6.9 לפני שישה חודשים. גם הכולסטרול מאוזן, וגם לחץ הדם מאוזן. גם תפקודי הכליות אצלי תקינים. המשקל שלי קצת גבוה והביאמאיי שלי הוא 32.
החשד שלי הוא שמספר התרופות הרב שאני לוקח כל יום, והרכבן, אולי משפיע על
תכיפות הופעתן של הדלקות.
אשמח מאוד לקרוא את חוות דעת על מצבי ה"מידרדר" :-)
בברכה ובתודה
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חניכיים
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/05/2010שלום
במידה וסוכרת לא מאוזנת אז קיימות יותר דלקות חניכיים שזה לא המקרה.
לגבי תרופות להורדת לחץ דם לעיתים תרופות מקבוצות חוסמי סידן (ADALAT, NORVASC, VASODIP) יכולים לגרום לשגשוג של חניכיים.
כדאי לדבר עם הרופא שיניים או רופא פה ולסת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות חניכיים
יעקב ריקלר27/07/2010קיבלתי עצתכם להפסיק לקחת את תרופת ה - norvesk ואחיותיה למשפחה, ואכן רופא המשפחה שלי הפסיק לרשום לי תרופה זו.
במקומה הוא רשם לי התרופה בשם Vasodip. האם תרופה זו שייכת לאותה משפחה, או למשפחה אחרת של תרופות?
בינתיים דלקות החניכיים הפסיקו אצלי, מזה כשלושה חודשים.
תודה מראש על הסבריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת חניכיים
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/07/2010שלום
אני שמחה שקיים שיפור בדלקת החניכיים.
VASODIP עדיין שייך לאותה משפחה אך יש לו פחות תופעות לוואי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שוב מודה לך על תשובתך המצויינת
יעקב ריקלר27/07/2010היא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדלקת חוזרת
יעקב ריקלר13/08/2010אני שוב מודה לך על תשובותיך.
מסתבר כי Vasodip אכן מאזנת לי את לחץ הדם, כדור אחד בבוקר וחצי כדור בערב, אולם הדימומים בחניכיים חזרו אלי.
האם את יכולה להמליץ לי על תרופה, או תרופות, להורדת לחץ הדם לסוכרתי 2, ובאותו זמן ישפיעו פחות על חניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות להורדת ל"ד
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/08/2010שלום
נשאלת השאלה אם אכן הבעיות נובעות מתרופות או מבעיה אחרת.
צריך להמנע מחוסמי סידן (דילטם, נורבסק, אדלט, וזודיפ וכו) הבעיה היא שאלו תרופות מצויינות לאיזון ל"ד אך שווה להחליפן בתרופות אחרות וקיימות הרבה מאד לנסיון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת בבקשה:
יעקב ריקלר15/08/2010התרופות שציינת, ושאת כולן קיבלתי כבר והפסקתי, אכן היו גורם לדימומיןם, להערכתי. אם הבנתי נכון כולן מקבוצה אחת , חוסמי סידן אלפא. האם חוסמי ביתא "נגועים" באותה בעיה - מאפיין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות חניכיים
יעקב ריקלר27/07/2010קיבלתי עצתכם להפסיק לקחת את תרופת ה - norvesk ואחיותיה למשפחה, ואכן רופא המשפחה שלי הפסיק לרשום לי תרופה זו.
במקומה הוא רשם לי התרופה בשם Vasodip. האם תרופה זו שייכת לאותה משפחה, או למשפחה אחרת של תרופות?
בינתיים דלקות החניכיים הפסיקו אצלי, מזה כשלושה חודשים.
תודה מראש על הסבריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)