מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח תוצאות בלוטת תריסאלמוני14/05/2010
להלן תוצאות פענוח בלוטת תריס, אשמח לדעת מה המשמעות?
האם דרוש טיפול?
בלוטת המגן: בגבול העליון של הנורמה בגודלה.
ריכוז החומר: חוסר הומוגניות בקליטה ללא עדות לאזורים שאינם
מרכזים את החומר.
הקליטה של החומר בבלוטה בגבול התחתון של הנורמה שווה לקליטה
בבלוטות הרוק.
קצה תחתון של הבלוטה: נמצא מעל פתח בית-החזה.
נשלחתי לבדיקה עקב פעילות יתר של בלוטת התריס לפי בדיקת דם אחרונה
TSH היה 0.05
FT4 היה 17.1 טווח 10.3-19.7
FT3 היה 8 טווח 3.5-6.5
אודה לך על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/05/2010שלום,
לפי הבדיקות קיימת פעילות יתר קלה של בלוטת תריס.
כדי לתת תשובה מדויקת חשוב לדעת ממתי הבדיקות ומתי המיפוי (האם סמוכים האחד לשני?) במידה וכן אז מדובר במחלת GRAVES הדורשת טיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיה הפרש 14 יום בין בדיקת דם למיפוי
אלמוני15/05/2010חשוב לי גם לציין שהפסקתי ליתיום לפני חודשיים וחצי ומאז החלה הצלילה ב TSH
1.4 בזמן הליתיום, בדיקה ראשונה חודש אחרי הפסקה 0.55
אחר כך 0.12 ואחרונה מלפני 14 יום 0.05
אני אחזור על הבדיקות דם בעוד 14 יום.
תוצאות TSI ,TBAB שעשיתי גם לפני 14 יום טרם התקבלו
אבל Thyroid Peroxidase Ab לשמחתי היו מתחת ל 10.
אם אכן יש לי מחלת גרייבס האם יש מקום לקחת ,150מ"ג אולי 300מ"ג ליתיום במקום לקבל דרלין שעלול לפגוע בליבידו?
או שכבר לא כדאי לחזור לליתיום?
אשמח לחוות דעתך,
אני מאוד מוטרד מהעיניין ונמצא במתח נפשי מאז שגיליתי שיש לי יתר פעילות בלוטת תריס,
מתחיל קצת להצטער שהפסקתי עם הליתיום שללא הפסקה לא היה נגרם הנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/05/2010שלום
הדבר הנכון הוא לחזור על בדיקות הדם ולהחליט הלאה על הטיפול.
ליתיום אינו מהווה טיפול מקובל לפעילות יתר אלא אם כן אתה זקוק לו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)