ניתוח בהיפופיזה , עליה במשקל ועיפות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ניתוח בהיפופיזה , עליה במשקל ועיפות
    נען
    15/05/2010

שלום רב,
    אני אחרי ניתוח בהיפופיזה בעקבות קושינג. לאחר הניתוח הקוישנג מוגר, ויש עדות בביפוסיה לתאים חיוביים ל- ACTH.
    ערכי הקורטיזול בדם ובשתן תקינים.
    מאידך, אין לי תאבון כלל ואני אוכלת מעט מאוד. למרות זאת בגלל הקוישנג מאוד עליתי במשקל ועכשיו המשקל שירד ב- 6 ק"ג תוך מספר ימים אחרי הניתוח לא יורד בכלל.
    מאידך, אני סובלת מחולשה ועייפות מוגזמים. הגוף רועד לי מכל מאמץ הכי קטן, ומצד שני אני זקוקה לשעות שינה מאוד רבות. אני יכולה לישון 9 שעות בלילה, ולחזור ולישון ביום עוד 8-9 שעות, אבל לישון שוב 8-9 שעות בלילה. כך מדי יום. השיער והעור שלי שתמיד נטו להיות שמנים הפכו למאוד יבשים, ואני מוצאת את עצמי מתבלבלת בשמות של אנשים, ובכלל אומרת דברים שלא תמיד קשורים למה שצריך להגיד...
    האם יש מצב שהורמון ה- TSH נפגע בניתוח וכעת הורמוני בלוטת המגן לא מיוצרים כראוי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח בהיפופיזה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/05/2010

שלום
    יתכנו שינויים הורמונלים ואף פגיעה בשאר הורמוני ההיפופיזה לאחר הניתוח ולכן נדרש מעקב צמוד של אנדוקרינולוג. איני יכולה לענות על שאלות ספציפיות כל כך מבלי לבדוק אותך או לראות את בדיקות הדם.
    תפני בהקדם לאנדוקרינולוג המטפל.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו