בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בלוטת התריס
    נטע
    17/05/2010

שלום
    אני 7 חודשים אחרי הריון. עשיתי בדיקת בלוטת התריס ויצא נמוך מאוד. הרופא שלח אותי למיפוי. קיבלתי תוצאה:"הודגמה בלוטת התריס בגודל תקין עם קליטה מוגברת אחידה בשתי האונות. פרט לקליטה מעט מופחתת בבסיס אונה שמאלית. בסכום-יכול להתאים לפעילות יתר של בלוטת התריס. הממצא באונה שמאלית יתכן וריאנט של נורמה. מומלץ US."
    יש לי כמה שאלות לגבי זה.
    1. אם זה אומר שיש לי מחלת גרייבז או שעדיין יש סיכוי שזה דלקת?
    2. מה הסיכוי שזה יעבור (עם טיפול או בלי)? ותוך כמה זמן?
    2. אני רציתי להיכנס להריון. מה עכשיו אני אמורה לעשות?
    3. למה הם ממליצים לעשות US- מה זה יתן?

תודה מראש על תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות יתר לאחר לידה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/05/2010

שלום
    במידה ובדיקה של TSH FT4 FT3 סביב המיפוי (בהפרש של כמה ימים) מצביעה על פעילות יתר אז מדובר בGRAVES. במידה והבדיקת דם בוצעה מעל שבוע 10 ימים לפני המיפוי אז כדאי לחזור על בדיקת הדם.
    לגבי US : לודא שלא קיים איזור קשרי משמאל אלא שמדבור במבנה הבלוטה עצמה.
    כדאי לך להתעייץ עם אנדוקרינולוג
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאחה

נטע
    18/05/2010

תודה על תשובה. כמובן אני אתייעץ עם אנדוקריונולוג שלי רק רציתי לשמוע עוד דעות.
    האפרש בין בדיקה למיפוי היה יותר מ7 ימים. אבל תוצאת נמוכות של TS כבר בערך חודשיים

ומה לגבי הריון במידה וזה גריבז? והא אם מחלה זאת עוברת ותול כמה זמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת GRAVES

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    18/05/2010

שלום
    צריך להיות מה ממגמה של FT4 וFT3 ולא רק TSH. לעיתים הכי בטוח לחזור על הבדיקה לאחר המיפוי מאחר ובמידה וקיימת פעילות יתר במעבדה אז זה GRAVES.
    לגבי הריון: ההחלטה אם לטפל תלויה ברמות FT4 וFT3 ובדומה למחלות אוטואימוניות נוטה להשתפר בטרימסטר שני ושלישי ולחזור או להחריף לאחר לידה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה מומלצת למי שסובל ממחלת גרייבס

זקוק לעזרה
    19/05/2010

האם יש הנחיות מיוחדות למי שסובל מיתר פעילות בלוטת התריס הרופאה אמרה לי שיש לי סימפטומים התחלתיים של המחלה.
    כרגע נמצא במעקב ויתכן שבעתיד אתחיל טיפול תרופתי ב PTU או מרקטמזול
    האם רצוי להמנע ממאכלי ים באופן גורף? האם תזונה נכונה יכולה למנוע החרפה של מחלת גרייבס?
    האם המחלה הפיכה? הבנתי שמצבי רוח כמו מתח מדרדרים את המחלה.
    אודה לך על תשובתך וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו