מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חומצה אוריתאייל ג28/05/2010
שלום רב
אני בחור בן 38 בריא בדרך כלל. משקל תקין 60 גובה 1.76
מזה 15 שנה בבדיקות הדם יש לי חומצה אורית מוגברת.
היו תקופות עם ערכים של 9-9.5 ולאחר ירידת 4 קג ודיאטה קפדנית בשנים האחרונות הערכים ירדו לכ 8.5.
נמנע לחלוטין מזה שנים מאלכוהול, איברים פנימיים ומזון שמעלה חומצה אורית אבל הערכים לא יורדים לנורמה.
בבדיקת שתן 24 שעות ערכי החומצה אורית כ 700-800.
יתר בדיקות הדם שלי תקינות פרט לטריגליצרידים כ 200-250 למרות שאני רזה. כולסטרול תקין 140 ו LDL 70 סוכר תקין 75
אני לא צורך תרופות בעניין החומצה אורית.
הרופא משפחה אמר שחשוב שאמשיך עם הדיאטה כדי למנוע חס וחלילה גאוט.
ברצוני לשאול:
יש לי קצת התכווצויות שרירים והרדמויות בגפיים באחרונה. בדיקה נוירולוגית תקינה. הנוירולוג אמר שאנסה קצת B COMPLEX ויטימינים מסוג B ברמה של 50 מג כל אחד וזה יכול לעזור.
קראתי שניאצין B3 מתחרה עם חומצה אורית על ההפרשה מהגוף ויכול להיות בעייתי לאנשים עם חומצה אורית גבוהה.
האם אכן במידה ואקח 50 מג ניאצין ליום גדל הסיכון לגאוט/אבנים בכליות?
במידה ואקח רק 20 מג ניאצין האם זה בסדר או גם מעלה סיכון?
אני מנסה להמנע בכל דרך מהתפתחות גאוט...ואפילו כוס יין לא מרשה לעצמי..
תודה רבה!!
אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NIACIN
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/05/2010שלום
NIACIN עלול לעולות רמות ח אורית. ממליצה שתקח את הויטמינים האחרים אך לא B3
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה אורית
אייל ג29/05/2010תודה רבה על תשובתך!
אם כך מומלץ גם להמנע ממולטי ויטמין רגיל כמו צנטרום וכו'?
במולטי ויטמין שגרתי לפי ה RDA יש כ 20 מג ניאצין.
ב B COMPLEX יש 50 מג ניאצין.
האם גם כמות של 20 מג ניאצין כפי שיש במולטי ויטמין היא בעייתית לבעלי חומצה אורית מוגברת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMVI
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/05/2010שלום
אני לא חושבת שצריך להזהר עד כדי כך. כאשר מדובר בכמויות פרמקולוגיות של NIACIN קיימת בעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)